נושאים חמים

פודינג תמרים ברוטב טופי

מתכון לקלאסיקה אוסטרלית- עוגת פודינג נימוחה עשויה תמרים עם רוטב טופי קרמלי

סטיקי דייט פודינג (יח
סטיקי דייט פודינג (יח"צ , דרור עינב)

מצרכים

  • לתבנית קוגלהוף, תבנית באנט או תבנית שקעים לקינוחים אישיים
  • 150 גר' חמאה בטמפ' חדר
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 500 גר' (2 כוסות) תמרים מגולענים קצוצים גס
  • גרידה מתפוז אחד
  • 2 כוסות תה או צ'אי
  • 20 גר' (2 כפות) סודה לשתייה
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 5 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס דבש
  • 1/3 כוס סילאן
  • לרוטב טופי:
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 50 גר' חמאה
  • ¼ כוס סוכר חום כהה
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות ברנדי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית מגש מלא במים כ-2/3 מגובה התבנית.
  • 2. מסננים לתוך סיר קטן את שתי כוסות התה, מביאים לרתיחה ומכבים. טורפים פנימה את הסודה, מוסיפים את התמרים ומניחים בצד.
  • 3. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה והסוכר עד לקבלת משחה חלקה ובהירה.
  • 4. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, הווניל, גרידת התפוז, הדבש והסילאן.
  • 5. מוזגים מעט מתערובת הביצים אל החמאה והסוכר וטורפים עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים בכל פעם קצת, עד לאיחודן של שתי המסות.
  • 6. מקפלים פנימה את הקמח בעדינות ומוסיפים את תערובת התמרים והתה.
  • 7. מוזגים את הבלילה אל תבנית משומנת ומקומחת קלות ואופים כשעה. הפודינג מוכן כאשר סכין שנועצים באמצע יוצאת נקייה. מוציאים מהתנור ומקררים כ-5 דקות.
  • 8. בינתיים מכינים את רוטב הטופי: בסיר קטן מחממים יחד את כל החומרים לרוטב, מרתיחים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שמסמיך ומכבים.
  • 9. מעבירים את הפודינג לצלחת או לצלחות הגשה ומוזגים מעט מרוטב הטופי.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים