וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גונדי איספהאן

הבשלנית ברכהה ממן מלמדת איך להכין גונדי איספהאן. גונדי פירושו כופתאות, רק שפה משטחים את תערובת האורז עם הבשר והירוקים על מחבת ומבשלים עד שהמים מתאדים והתחתית נחרכת מעט. "מאותה תערובת אפשר גם להכין את כדורי הגונדי המוכרים יותר. יוצרים כדורים ומכניסים למרק

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה

גונדי איספהאן. דרור עינב,
גונדי איספהאן/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • למחבת עגולה גדולה או סיר שטוח (סוטאז')
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כוס אורז פרסי לבן
  • 3 כפות שמן
  • לירוקים:
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/4 צרור שמיר קצוץ
  • 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 חבילה כוסברה קצוצה
  • כרישה החלק הלבן (באורך 20 ס"מ) קצוצה דק
  • חופן עלי סלרי קצוצים דק
  • ענף טרגון (רצוי טרי) קצוץ דק
  • לתבלינים:
  • מעט כורכום
  • מלח ופלפל
  • 1 לימון פרסי
  • לבישול:
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1. לפני הבישול: משרים את האורז חצי שעה במים קרים ואת הלימון הפרסי שוברים מעט, משרים במים חמים, מוציאים את הגרעינים וקוצצים דק. בינתיים קוצצים את כל הירוקים.
  • 2. תערובת האורז והבשר: מסננים את האורז ממי ההשריה ומערבבים עם הבשר, הירוקים הקצוצים והתבלינים.
  • 3. הבישול: מחממים במחבת 3 כפות שמן, מוסיפים את תערובת האורז, הבשר והירוקים ומהדקים אותה היטב למחבת (מאוד חשוב לא לדלג על השלב הזה).
  • 4. מערבבים את המים הרותחים עם 1/4 כוס השמן ושופכים על האורז. כשמתחיל בעבוע קל של המים ואדים יוצאים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40-50 דקות עד שכל הנוזלים התאדו וישנה חריכה קלה של התחתית.
  • 5. ההגשה: ממתינים 15-20 דקות שהתבשיל יתקרר מעט ורק אז הופכים על צלחת הגשה או מניחים במרכז השולחן עם כף הגשה. ניתן לאכול, חם או בטמפ' החדר.
  • טיפ מברכה: מכל הירוקים, את הטרגון קשה לפעמים להשיג. מומלץ לשטוף אותו, לייבש ולהקפיא. טעמו חזק ובכל פעם משתמשים רק בגבעול אחד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully