נושאים חמים

עוגיות תות ושוקולד

אוהבי עוגות הפרי, יתאהבו גם בעוגיות הללו. בזכות העסיס של התות שנספג בשיבולת השועל ובזכות האפיה הקצרה הן מקבלות אופי עוגתי ומעט נימוח. אם תאפו אותן קצת יותר, הן יעשו פריכות והתותים יהפכו לריבה

עוגיות קוואקר עם תותים ושוקולד (יח
עוגיות קוואקר עם תותים ושוקולד (יח"צ , נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • עבור 25 עוגיות
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח עוגיות
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס קוואקר דק (להכנה מהירה)
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2/3 כוס חלב
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד-צ'יפס
  • 2 כוסות תותים קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים 2 תבניות מרופדות בנייר אפיה.
  • 2. בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, קוואקר וסוכר.
  • 3. מוסיפים את החמאה לקערת היבשים ומטמיעים אותה פנימה בעזרת מרית או קצות האצבעות עד שנוצר בצק פירורי.
  • 4. מוסיפים את החלב, השוקולד והתותים לסירוגין ומערבבים לקבלת עיסה אחידה ככל הניתן.
  • 5. בעזרת שתי כפיות יוצרים עוגיות עגולות ומסדרים על גבי נייר האפיה, תוך שמירה על מרווחים ביניהן.
  • 6. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה (אפיה ארוכה יותר תניב עוגייה יותר פריכה ופחות נימוחה).
  • 7. מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.
  • אחסון:
  • העוגיות הנימוחות יישמרו עד יומיים-שלושה ואילו הפריכות יחזיקו מעמד גם כשבוע.
  • גיוונים:
  • אפשר לוותר על התותים לטובת בננות, אוכמניות, פטל, צימוקים או חמוציות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים