וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשוט שלמות: עוגיתות - עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

בשיתוף סוגת

27.12.2021 / 7:14

גם אתם לא יכולים לעמוד בפני התותים המשגעים שמציפים את השווקים? אורלי פלאי, מכורה לתות שדה, משבצת את הפרי האדום והעסיסי בעוגיות שוקולד ושיבולת שועל

עוגיות קוואקר עם תותים ושוקולד. נמרוד סונדרס,
עוגיות שיבולת שועל משובצות תותים ושוקלד מריר/נמרוד סונדרס

בכל פעם כשאני מסתובבת בשוק או אצל הירקן, קשה לי לעמוד בפניהם ולא לקנות. אדומים ובוהקים, הם קוראים לי להכניס אותם לסל. לפעמים אני קונה לגמרי בלי סיבה, גם כשיש בבית. רכישות התותים הבלתי נשלטות שלי נגמרות לא פעם בעוגה מקושטת תותים, הכנת סלט ירוק עם ויניגרט תות, לפעמים בכמה צנצנות ריבה אדומה או כמו הפעם, בעוגיות.

עוגיות קוואקר עם תותים ושוקולד. נמרוד סונדרס,
עוגיות קוואקר עם תותים ושוקולד/נמרוד סונדרס
עוגיות קוואקר עם תותים ושוקולד. נמרוד סונדרס,
עוגיות קוואקר עם תותים ושוקולד/נמרוד סונדרס
עוגיות קוואקר עם תותים ושוקולד. נמרוד סונדרס,
תגידו, איך אפשר לעמוד בפניהם? תותים/נמרוד סונדרס

אוהבי עוגות הפרי, יתאהבו גם בעוגיות הללו. בזכות העסיס של התות שנספג בשיבולת השועל ובזכות האפיה הקצרה הן מקבלות אופי עוגתי ומעט נימוח. אם תאפו אותן קצת יותר, הן יעשו פריכות והתותים יהפכו לריבה.

כדאי לכם גם:
פינוקי ריזס ביתיים
פצצת אנרגיה מתוקה: פאדג' שוקולד בננה
לעוד פינוקים

עוד באותו נושא

קינוח מרשים שגם מאותגרי המטבח יצלחו בקלות

לכתבה המלאה

עוגיות תותים ושוקולד

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין

20 דקות עבודה,40 דקות סה"כ,קל להכנה,25 יחידות
עוגיות קוואקר עם תותים ושוקולד. נמרוד סונדרס,
עוגיות קוואקר עם תותים ושוקולד/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

    • 2כוסותקמח עוגיות (280 גרם)
    • 1שקיתאבקת אפייה (10 גרם)
    • ½כוסשיבולת שועל דקה (להכנה מהירה)
    • ¾כוססוכר (150 גרם)
    • 100גרםחמאה רכה
    • כוסחלב
    • 100גרםשוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ גס
    • 2כוסותתותים חתוכים לקוביות קטנות

אופן ההכנה

איך מכינים עוגיות תותים ושוקולד?

  • 1
    מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים 2 תבניות מרופדות בנייר אפיה.
  • 2
    בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, קוואקר וסוכר.
  • 3
    מוסיפים את החמאה לקערת היבשים ומטמיעים אותה פנימה בעזרת מרית או קצות האצבעות עד שנוצר בצק פירורי.
  • 4
    מוסיפים את החלב, השוקולד והתותים לסירוגין ומערבבים לקבלת עיסה אחידה ככל הניתן.
    עוגיות קוואקר עם תותים ושוקולד/נמרוד סונדרס
  • 5
    בעזרת שתי כפיות יוצרים עוגיות עגולות ומסדרים על גבי נייר האפיה, תוך שמירה על מרווחים ביניהן.
    עוגיות קוואקר עם תותים ושוקולד/נמרוד סונדרס
  • 6
    מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה (אפיה ארוכה יותר תניב עוגייה יותר פריכה ופחות נימוחה). מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.
  • אחסון: העוגיות הנימוחות יישמרו עד יומיים-שלושה ואילו הפריכות יחזיקו מעמד גם כשבוע.
  • גיוונים: אפשר להחליף את התותים לטובת בננות, אוכמניות, פטל, צימוקים או חמוציות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully