נושאים חמים

שושנים של פילו וקשקבל

מתכון למאפה שושנים של פילו וקשקבל אפוי עם חמאה מזוקקת מתוך ספר הממולאים של רפי כהן

עוגת שושנים - רפי כהן (מערכת וואלה! NEWS , דן פרץ, סטיילינג: עמית פרבר)
עוגת שושנים - רפי כהן (מערכת וואלה! NEWS , דן פרץ, סטיילינג: עמית פרבר)

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 26 ס"מ)
  • 6 עלי פילו טריים (או מופשרים לילה במקרר לפי הוראות היצרן)
  • 150 גרם חמאה מזוקקת (ראו בהמשך)
  • 300 גרם גבינת קשקבל מגוררת בפומפייה

אופן ההכנה

  • 1. לחמאה המזוקקת: מחממים חמאה בסיר על להבה נמוכה ומסירים קצץ שצף על פני החמאה הנמסה כל הזמן, עד שלא נוצר יותר קצ,. מכבים את האש ומניחים בצד. לאחר כמה דקות אפשר להעביר את החמאה הצלולה לכלי נקי, בלי המשקעים שבתחתית הסיר.
  • 2. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
  • 3. מניחים על גבי משטח העבודה עלה פילו (שומרים את שאר העלים מכוסים במגבת בזמן העבודה, כדי שלא יתייבשו). מברישים אותו בחמאה מזוקקת, ומניחים מעליו עוד עלה. מברישים גם אותו, מניחים עלה נוסף ומברישים בחמאה (סך הכול 3 עלים).
  • 4. מפזרים על העלה העליון כמות נדיבה של גבינת קשקבל ומגלגלים את העלים לגליל.
  • 5. מכינים גליל נוסף באותה דרך מ־3 עלים נוספים.
  • 6. חותכים את שני הגלילים לקטעים באורך 6 ס"מ.
  • 7. מברישים בנדיבות את התחתית והדפנות של תבנית האפייה בחמאה מזוקקת, ומעמידים בתוכה את הגלילים החתוכים בצפיפות ובמעגלים.
  • 8. מורחים מלמעלה את שארית החמאה המזוקקת. מכניסים לתנור החם ואופים 40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה. מצננים ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים