נושאים חמים

מרק בולנז'רי

מרק הבולנז'רי של שנער הוא ארוחה שלמה הכוללת בשר נימוח, עצמות, שלל קטניות וירקות. אם לא התנסיתם עד היום בהכנת מרק בתנור, תגלו שהחום הנמוך יעשה למרק רק טוב

מרק בולנז'ר של חוות צוק (דרור עינב)
מרק בולנז'ר של חוות צוק (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 10 מנות
  • 1/2 1 ק"ג אונטריב בקר (או כתף/שריר), חתוך לקוביות קטנות
  • מלח ופלפל
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 בצלים, חתוכים לקוביות
  • 5 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 4 עצמות ברך
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 300 גרם שעועית שחורה (מושרית בלילה)
  • 300 גרם שעועית בובס (מושרית בלילה)
  • 100 גרם חיטה מלאה
  • 2 ק"ג מנגולד, חתוך גס
  • 8 שיני שום
  • 3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • 100 מ"ל סילאן
  • 2 ליטר ציר בקר ו/או מים (הסבר בהמשך)

אופן ההכנה

  • 1. מניחים סיר על אש גבוהה ומחממים היטב.
  • 2. מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל, מכניסים לסיר וצורבים במעט שמן עד השחמה, מוציאים ושומרים בצד.
  • 3. מוסיפים לסיר את הבצל והגזר ומטגנים כ- 10 דקות על אש בינונית.
  • 4. מוסיפים את עצמות הברך וממשיכים להשחים.
  • 5.מתבלים בכמון ובפפריקה המתוקה והמעושנת וקולים מעט בסיר, תוך כדי ערבוב.
  • 6. מכניסים לסיר את רסק העגבניות ומטגנים קלות עד שהרסק משנה את צבעו.
  • 7. מוסיפים פנימה את השעועיות, החיטה, המנגולד, השום, תפוחי האדמה והסילאן.
  • 8. מחזירים את הבשר, מוזגים ציר בקר ומים עד לכיסוי הבשר או רק מים ומביאים לסף רתיחה (אפשר לוותר על הציר אם אין בבית, עצמות הבקר והנתחים בשילוב עם המים כבר יעשו את העבודה).
  • 9. מתבלים בכפית מלח וכפית פלפל שחור וטועמים. חשוב בשלב הזה לוודא שהתבשיל לא מלוח מידי בשל זמן הבישול הארוך.
  • 10. מכניסים את הסיר כשהוא מכוסה לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות ומבשלים בתנור כ- 8 שעות (אפשר בלילה, מה שמבטיח שיתפשט ריח מעולה ברחבי הבית).
  • 11. מוזגים לקערות ומגישים. אם המרק הסמיך מידי, מדללים במים רותחים לפי הצורך ומבשלים מעט על אש נמוכה.
  • שתף

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים