נושאים חמים

סשימי מרענן

תומר אגאי ואיה אשוח ממסעדת סנטה קתרינה מכינים סשימי עם קוביות תפוח עץ וסלרי במיץ מלפפונים, לימון ונענע

סשימי במלפפונים לימון ונענע (דרור עינב)
סשימי במלפפונים לימון ונענע (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 2 סועדים
  • 100 פילה גרם פילה דג ים (לוקוס, אינטיאס או מוסר) נקי מעור ועצמות
  • 2-3 מלפפונים
  • 1/2 תפוח ירוק קלוף
  • 1/2 גבעול סלרי
  • מלח
  • שמן זית
  • עלי נענע טריים
  • מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את הדג לפרוסות בעובי של בערך 0.5 ס"מ ומסדרים על צלחת אחת גדולה או שתיים רגילות (50 גרם לסועד).
  • 2. מגררים את המלפפונים על פומפיה וסוחטים. אנחנו רוצים רק את הנוזל שלהם.
  • 3. חותכים את התפוח והסלרי לקוביות קטנטנות ומערבבים יחד.
  • 4. ההגשה: ממליחים בנדיבות את פרוסות הדג ומסדרים מעל כל פרוסה מעט מקוביות התפוח והסלרי. בעזרת כף מוזגים מנוזל המלפפונים לצלחת ההגשה כך שהנוזל עוטף את הנתחים מסביב. קורעים את עלי הנענע לחתיכות קטנות ומניחים על הדגים וביניהם. מזלפים מעט שמן זית וברגע האחרון סוחטים חצי לימון מעל כל מנה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים