נושאים חמים

סאמק בלבּן - דג ביוגורט

תומר אגאי ואיה אשוח מכינים פילה דג צלוי ביוגורט עם ברוקולי, שומר, בצל ירוק ושעועית ירוקה

סאמק בלבן- דג ביוגורט (דרור עינב)
סאמק בלבן- דג ביוגורט (דרור עינב)

מצרכים

  • 6 פרחי ברוקולי
  • 6 תרמילי שעועית ירוקה
  • 6 בצלים ירוקים (רק החלק הלבן והירוק בהיר, ללא הזנבות הירוקים)
  • 1 שומר גדול מחולק ל-4 (או 4 שומרים קטנים)
  • 1 שן שום
  • 3 טבעות של פלפל צ'ילי ירוק
  • 60 מ"ל יין לבן (1/4 כוס)
  • 3 כפות מים
  • 3 כפות יוגורט (רצוי כבשים או עיזים)
  • 1 כפית טחינה גולמית
  • 400 גרם (200 גרם לסועד) פילה דג ים עם העור וללא עצמות (לוקוס, לברק, דניס או מוסר)
  • שמן זית
  • מעט חמאה
  • מלח ופלפל
  • לימון

אופן ההכנה

  • 1.חולטים מראש את הירקות: בסיר עם מים רותחים חולטים את הירקות ומעבירים ישר לקערה עם מים וקרח. הברוקולי והשעועית הירוקה צריכים כ-3 דקות במים הרותחים, הבצל הירוק כדקה והשומר כ-7-8 דקות. מלבד השומר שיקבל צבע זהוב שאר הירוקים יקבלו צבע ירוק חזק. ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד ההכנה.
  • 2. ההכנה: מחממים שמן במחבת וצורבים את הירקות החלוטים. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומקפיצים דקה, שתיים.
  • 3. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שמצטמצם מעט.
  • 4. במקביל על מחבת כבדה או מחבת פסים חמה עם שמן זית ומעט חמאה צורבים את הדגים כשהצד של העור הוא זה הנוגע במחבת הלוהטת. בעזרת תרווד לוחצים את הפילה למחבת על מנת למנוע כיווץ של העור. מתבלים את הפילה במעט מלח ופלפל וכשפילה הדג כמעט מוכן ורק פס ורוד נשאר במרכזו הופכים צד לצריבה אחרונה ומסירים מהאש.
  • 5. מוסיפים למחבת הירוקים והיין את המים, היוגורט והטחינה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • 6. ההגשה: מסירים את העור הצלוי של פילה הדג (פשוט מושכים, הוא ייצא בקלות) ועם הידיים מפרקים ממנו נתחים ומניחים כל אחד בצלחת. סוחטים מעט לימון ומזגים מעליו את רוטב ביוגורט עם הירוקים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים