נושאים חמים

בבקה גזר ושוקלד צ'יפס

מתכון לעוגת גזר עשירה משובצת שוקולד צ'יפס

עוגת גזר ושוקלד צ'יפס (נמרוד סונדרס)
עוגת גזר ושוקלד צ'יפס (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • לתבנית קוגלהוף/ בבקה בקוטר 21-24 ס"מ
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים גדולות טרופות
  • 1 כוס שמן צמחי
  • 1/2 1 כוסות גזר מגורד גס (6 גזרים בינוניים)
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן מסוכרים שבורים גס
  • 1/2 כוס פתיתי שוקולד צ'יפס מריר
  • גרידה מתפוז שלם (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. משמנים תבנית קוגלהוף או בבקה במעט חמאה רכה (נעזרים במברשת ולאחר מכן בפיסת נייר אפיה), מפדרים את התבנית המשומנת בקמח והופכים על גבה כדי להיפטר משאריות.
  • 2. מחממים תנור ל-165 מעלות.
  • 3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת תערובת תפוחה (יש לוודא שהסוכר לא שוקע בקרקעית המיקסר).
  • 4. מזלפים באיטיות את השמן תוך הקצפה (פעולה חשובה התורמת ליציבות העוגה ולמרקם אחיד).
  • 3. מחליפים את בלון ההקצפה לוו גיטרה ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה בשתי פעימות. מערבלים במהירות איטית עד לאיחוד של החומרים תוך הימנעות מערבול יתר הגורם להתפתחות רשת גלוטן ולתוצאה דחוסה.
  • 4. מערבבים את אגוזי הפקאן והשוקולד צ'יפס בקערה קטנה עם כפית שטוחה של קמח ומוסיפים את התוספות מצופות הקמח אל תערובת הבצק במיקסר. מערבלים מספר שניות. מפזרים את גרד התפוז ומערבבים קלות ידנית.
  • 5. יוצקים את הבלילה עד כ-2/3 מגובה תבנית האפיה שהכנו מבעוד מועד ומנערים קלות מצד לצד על מנת שהתערובת תתיישר.
  • 6. אופים 75 דקות (שעה ורבע) עד למבחן קיסם יבש. מומלץ לסובב בזהירות את התבנית לאחר חצי מזמן האפיה מבלי להוציא מן התנור.
  • 7. בתום האפיה מניחים על קרש עץ ומצננים כחצי שעה. לאחר מכן הופכים על גבי רשת צינון לעוד רבע שעה.
  • אחסון:
  • העוגה טובה אפילו יותר ביום למחרת ונשמרת היטב במקרר עד חמישה ימים. לא מומלץ להקפיא.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים