וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פורלים בעשבי תיבול ופירורי לחם

הפורל הוא דג מים מתוקים הגדל בנחל דן וזמין כל השנה. הוא בעל טעם עדין וצבע ורדרד המזכיר את הסלמון. ביטון מצפה וממלא אותו בתערובת לימונים כבושים, עשבי תיבול ופירורי לחם שייתנו לו קראסט ויהפכו אותו למנה ים תיכונית חגיגית לצד סלט עגבניות קצוץ וחלה טרי

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • 2 דגי פורל שלמים נקיים
  • 3 כפות לימונים כבושים קצוצים
  • צרור כוסברה קצוצה (או כוסברה ופטרוזיליה)
  • כפית סוכר
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות פירורי לחם דקים
  • מלח ולפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • סלט עגבניות קצוץ עם פטרוזיליה מתובל בלימון ושמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. בעזרת הסכין יוצרים בדגי הפורל השלמים 4-5 חתכים (ראה וידיאו), מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה ומשמנים אותם היטב בשמן זית.
  • 3. מערבבים יחד לימונים כבושים קצוצים, כוסברה ופטרוזיליה, שיני שום, סוכר לאיזון הטעם, מלח ופלפל ופירורי לחם.
  • 4. ממלאים את בטן הדגים בתערובת פירורי הלחם והלימונים שהכנו ומצפים בה את הדג גם מבחוץ . שופכים מעל עוד טיפה של שמן זית ופרוסות של לימונים כבושים ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
  • 5. עד שהדגים מוכנים קוצצים סלט עגבניות טרי עם פטרוזיליה ומתבלים בלימון ושמן זית. מגישים יחד עם חלה.
  • פורל אפוי במלית אגוזי מלך

  • פורל צלוי במלח גס

  • פורל במילוי גבינות צאן

  • פילה דג בלימון כבוש, אפונה ופול

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • פסטה עם קרעי דג

  • לברק בתנור

  • פילדה דג בקראסט עשבי תיבול

  • ברוסקטה עם פלפלים מותססים ודג נא

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • ברמונדי עם עשבי תיבול ושקדים

  • תבשיל ברמונדי מרוקאי

  • ספגטי פרימוורה

  • שניצל דג עם רוטב צ'ילי ביתי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully