נושאים חמים

עוגה רה עם קרם שוקולד-קפה

עוגה פשוטה ורכה בציפוי קרם שוקולד וקפה

עוגה עם רקם שוקולד (נמרוד סונדרס)
עוגה עם רקם שוקולד (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ (קפיץ/ קוגלהוף/ בבקה/ באנדט) או לתבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ
  • לעוגה:
  • 4 ביצים גדולות
  • 220 גרם סוכר (כוס+ 2 כפות שטוחות)
  • 170 גרם שמן (3/4 כוס)
  • 200 גרם יוגורט (גביע)
  • 240 גרם קמח (3/4 1 כוסות)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • לקרם:
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 100 גרם שמנת חמוצה בטמפ' החדר (1/2 גביע)
  • 20 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 1 כפית שטוחה נס קפה

אופן ההכנה

  • 1. לפני שמתחילים: משמנים מעט את תבנית האפיה ומפדרים אותה במעט קמח. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. העוגה: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים היטב את הביצים והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.
  • 3. יוצקים בשלוש פעימות את השמן וממשיכים להקציף היטב עד שהתערובת מכפילה את נפחה.
  • 4. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים לבלילת הביצים את היוגורט והקמח בשתי פעימות לסירוגין, עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית באופן יחסי. יש לשים לב שלא נותרו משקעים בתחתית קערת המיקסר, ואם כן יש לגרפם עם מרית ולערבל היטב שוב.
  • 5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 25-35 דקות עד למבחן קיסם יבש ( בתבנית עם חור, או בתבנית שקעים זמן האפיה יהיה הקצר יותר ובכל תבנית אחרת יהא זה הזמן הארוך). בתום האפיה העוגה מקבלת גוון זהוב בהיר. מוציאים מן התנור ומצננים כחצי שעה.
  • 6. בינתיים ניגשים להכנת הקרם: בסיר קטן ממיסים שוקולד מריר על להבה נמוכה עד המסה חלקית. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים בעדינות עם מטרפה. כשהקרם נעשה חלק ומבריק מוסיפים את החמאה ולבסוף את אבקת הקפה וממשיכים לערבב. מסירים מהאש וממשיכים לערבב קלות 2-3 דקות כדי שהתערובת תתחיל להתקרר.
  • 7. מצפים את העוגה בעזרת סכין חלקה ויוצרים כמעין גלים. מעבירים בעדינות לכלי הגשה ופורסים ברוחב לב.
  • אחסון:
  • ניתן לשמור בכלי פעמון ביום האפיה ולאחר מכן מומלץ לאחסן במקרר עד כשבוע. העוגה משתבחת עם הזמן.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים