נושאים חמים

עוגיות אוראו ביתיות

הקקאו שחור, הוא קקאו שעבר קלייה נוספת ובזכותה הוא מקבל את הצבע הכהה שלו. מספיקה כף או אפילו כפית ממנו כדי להפוך את העוגייה או העוגה לשחורים לחלוטין. בעיניי, יש בזה משהו יפהפה. בשביל המתכון הבא לא חייבים להשתמש בקקאו שחור, אבל אם תצליחו לשים את ידכם על שכז

עוגיות אוראו ביתיות (יח
עוגיות אוראו ביתיות (יח"צ , דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 40 עוגיות ו-20 עוגיות סנדביץ' כפולות
  • לעוגיות:
  • 3/4 1 כוסות + 1/2 1 כפות קמח לבן
  • 1 כוס + 1/2 1 כפות אבקת קקאו (או קקאו שחור או גם וגם)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 230 גר' חמאה
  • 2 כפיות מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • למלית מסקרפונה:
  • 1 חבילה גבינת מסקרפונה
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1.בקערה בינונית מערבבים את הקמח עם אבקת הקקאו והסודה לשתייה.
  • 2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכר והמלח, עד שמתקבלת משחה בהירה ואוורירית.
  • 3. מוסיפים חצי מתערובת היבשים ומעבדים במהירות נמוכה כ-20 שניות. מוסיפים את שאר היבשים ומערבבים רק עד שמתחיל להתגבש בצק.
  • 4. מעבירים את הבצק למשטח העבודה, משטחים בעזרת הידיים, עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים בקירור כשעה.
  • 5. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות שטוחות בנייר אפייה.
  • 6. מוצאים את הבצק מהקירור ומרדדים בין שני ניירות אפיה לעובי של 0.75 ס"מ. בעזרת כוס או חותכן עוגיות קורצים עיגולים מהבצק ומעבירים אל תבניות האפיה המרופדות תוך שמירה על מרווחים. אם רוצים אפשר להטביע חותמת על עיגולי הבצק (כמובן עם חותמת נקייה או חותמת לעוגיות ובצקים).
  • 7. אופים את העוגיות כ-15 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר. לאחר 5-10 דקות, מעבירים אותן לרשת לצינון מוחלט.
  • 8. בינתיים בקערה מערבבים את המסקרפונה ואבקת הסוכר לקבלת משחה חלקה.
  • 9. מסדרים את העוגיות הקרות בזוגות ויוצקים על אחת מכל זוג מהמלית בעזרת שק זילוף או כפית קטנה. סוגרים מעל את העוגייה השנייה ונהנים מהן עם כוס חלב.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים