נושאים חמים

מאפה פסטה קראנץ'

מתכון למק אנד צ'יז שילדים מתים עליו

מאפה פסטה (נמרוד סונדרס)
מאפה פסטה (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • 1 חבילת פסטה
  • לבשמל:
  • 3 כפות חמאה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית עלי תימין (או תערובת תיבול איטלקית)
  • 4 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס רוטב פסאטה איטלקי (רוטב עגבניות מרוסקות ומסוננות, רצוי את הגרסה האיטלקית)
  • מלח, פלפל, מוסקט
  • להקרמה (לא חובה):
  • 100 גרם מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל דנטה. מסננים.
  • 3. במקביל מכינים בשמל: מחממים חמאה בסיר קטן עם שום ותימין וכשהיא נמסה והוא מזהיב מוסיפים קמח, מערבבים ליצירת רביכה ויוצקים חלב. מבשלים עד שהחלב מסמיך. מוסיפים את רוטב העגבניות ומתבלים.
  • 4. מרכיבים את המאפה: מעבירים את הפסטה לתבנית גדולה, יוצקים את הרוטב מעל, מפזרים מוצרלה ופרמזן ואופים 20 דקות עד שהכל זהוב עמוק ומבעבע.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים