נושאים חמים

סושי דונאטס

מתכון ללהיט הויראלי התורן- סושי בצורת דונאט מגרה. אתם חייבים לנסות

מצרכים

  • תבנית דונאטס עם חורים
  • לדונאט-אורז:
  • 2 כוסות אורז סושי
  • 2 כוסות מים קרים
  • ¾ כוס חומץ אורז
  • 4 וחצי כפות סוכר
  • ½ כף מלח
  • מעט שמן קוקוס
  • לקישוט:
  • סלמון טרי
  • טונה אדומה טרייה
  • שומשום לבן / שומשום שחור
  • אבוקדו
  • וואסאבי
  • רצועות ירקות: גזר, מלפפון, עירית וכו'
  • להגשה:
  • רוטב סויה
  • אצות נורי

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי.
  • 2. בסיר, מביאים את המים הקרים והאורז לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  • 3. מבשלים במשך 20 דקות, מורידים מהאש ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות. בינתיים, מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.
  • 4. מעבירים את האורז לקערה ויוצקים אליו טיפין-טיפין את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב בידיים רטובות.
  • 5. משמנים מעט את תבנית הדונאטס על מנת שהאורז ייצא בקלות.
  • 6. מוסיפים את האורז לגומחות עד למעלה, ומהדקים היטב כך ששכבת האורז העליונה תהיה חלקה.
  • 7. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתגבשות לכ-3 שעות.
  • 8. כשאתם מוכנים להתחיל בקישוט, מוציאים את תבנית הדונאטס מקירור ובעזרת סכין בעדינות הולכים מסביב לכל טבעת אורז, הפכו את התבנית והכו בעדינות עם כף עץ על מנת לעזור לדונאט-אורז לצאת בחוצה.
  • 9. קשטו כרצונכם עם קצועות של סלמון, טונה אדומה, אבוקדו, שומשום שחור, ג'ינג'ר וכו'. בסיום אפשר לפזר מעט סויה מלמעלה.
  • 10. אפשר להגיש על גבי אצת נורי גדולה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים