נושאים חמים

תבשיל לחי עגל מרוקאי

תבשיל לחי העגל של סוליקה ממסעדת אווה סאפי

תבשיל לחי וגרגרי חומוס על קוסקוס (דרור עינב)
תבשיל לחי וגרגרי חומוס על קוסקוס (דרור עינב)

מצרכים

  • לגרגירי חומוס:
  • 100 גרם גרגירי חומוס, מושרים לילה
  • כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • מים
  • ללחי עגל:
  • 2 ק"ג בשר לחי עגל
  • 3 ליטר מים
  • כף כורכום
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 ליטר מים
  • 5 שיני שום פרוסות
  • להגשה:
  • קוסקוס
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את גרגרי החומוס בשפע מים עד ריכוך מלא, כמעט שעתיים. מסננים ומתבלים במלח ופלפל.
  • 2. בינתיים מכינים את לחי העגל: מרתיחים מים בסיר על אש גבוהה, חולטים את הבשר כ-40 דקות ומסננים.
  • 3. חותכים את נתחי לחי העגל לקוביות קטנות יחסית בגודל 2.5X2.5 ס"מ ומנקים עודפי שומן.
  • 4. מחזירים את נתחי הבקר לסיר עם 1/2 ליטר המים, התבלינים והשום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל כשעה וחצי לפחות או עד שהבשר רך והנוזלים הצטמצמו לרוטב סמיך.
  • 5. מוסיפים לנתחי הבשר את גרגירי החומוס ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל קוסקוס.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים