נושאים חמים

קריספי תפ"א בשמנת חמוצה

מתכון לסירות תפוחי אדמה קריספיות במילוי בייקון, גאודה ושמנת חמוצה של עד העצם

תפוחי אדמה מטוגנים ומוקרמים (דרור עינב)
תפוחי אדמה מטוגנים ומוקרמים (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 4 סועדים
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • גביע וחצי שמנת חמוצה
  • 200 גרם גבינת גאודה
  • 100 גרם בייקון קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוחי האדמה כרבע שעה ומקררים מיד באמצעות מים קרים על מנת לעצור את המשך הבישול.
  • 2. חוצים כל תפוח אדמה לשני חצאים ומרוקנים באמצעות סכין או כפית את פנים תפוח האדמה כך שמתקבלות מעין סירות.
  • 3. מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים את ה'סירות' עד השחמה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  • 4. מניחים בכל חצי תפוח אדמה מטוגן כף שמנת חמוצה, כף גבינת גאודה וכף קוביות בייקון קטנות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-5 דקות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים