נושאים חמים

חלת בצל

מתכון לחלת בצל של עד העצם

חלת בצל (דרור עינב)
חלת בצל (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 4 סועדים
  • 1 ק"ג בצל לבן, מקולף ופרוס לפרוסות בעובי 3 ס"מ
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כוס חלב

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את הקמח עם המלח, הפפריקה והפלפל ומוסיפים את החלב תוך טריפה עד לקבלת בלילה אחידה.
  • 2. מוסיפים את טבעות הבצל, מערבבים עד שהן מצופות היטב ומניחים למנוחה במקרר ל- 5 שעות.
  • 3. מחממים שמן עמוק בסיר (לטמפ' של 180 -200 מעלות).
  • 4. מניחים את הבצלים עם הבלילה במסננת עגולה עם חורים גדולים, דוחסים מעט ומכניסים בזהירות עם המסננת לשמן הרותח. במידה ואין מסננת מתאימה, דוחסים את הבצלים לקערה בגודל הרצוי ומחליקים בזהירות את המסה מהקערה לשמן תוך ניסיון לשמור על צורת הקערה (אפשר בקערה גדולה או שתיים קטנות).
  • 5. מטגנים 5-7 דק עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
  • 6. מוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג ומגישים עם צ'ילי מתוק בצד.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים