נושאים חמים

מרק חרצ'ו גרוזיני

מתכון למרק בשר ועגבניות גרוזיני שעשיר בתבלינים של דליה היילפרן ממסעדת סופרה הגרוזינית

מרק חרצ'ו גרוזיני (נמרוד סונדרס)
מרק חרצ'ו גרוזיני (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר בקר מס' 5 (צלי כתף) חתוך לקוביות
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס שמן
  • 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 כפות משחת תמרינדי
  • 2בעלי דפנה
  • 1 כף חמֶלי סוּנֶלי (תערובת תבלינים גרוזינית)
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 ליטר מים
  • 7 שיני שום כתושות
  • 2 פלפלים חריפים
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס אורז

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול עם שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה.
  • 2. מוסיפים את הבשר וצורבים היטב עד לקבלת מעטה שחום.
  • 3. מכניסים פנימה את העגבניות, רסק העגבניות, עלי הדפנה, התבלינים, משחת התמרינדי והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כשעה או עד שהבשר רך.
  • 4. מוסיפים לסיר את הכוסברה והפטרוזיליה, את הפלפל החריף, השום והאורז ומבשלים כ20 דקות נוספות.
  • שתף

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים