וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת טלה

קדירת הטלה שהכין בבישול ארוךעם ירקות ללא תוספת נוזלים. התוצאה היא בשר רך ומלא טעמים עטוף ברוטב סמיך, שהולך מעולה מעל אורז אבל גם בתוך פיתה חמה עם טחינה טובה

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 1.5 ק"ג צוואר טלה חתוך לקוביות בגודל 3X3 ס"מ
  • שמן זית, בנדיבות
  • 4 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
  • 3 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות גסות
  • 6 שיני שום שלמות
  • מיץ מחצי לימון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כפית סילאן
  • להגשה:
  • טחינה
  • פלפלים חריפים
  • לחם טוב

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב בעל תחתית כבדה, מחממים שמן זית בנדיבות וצורבים את קוביות הבשר עד השחמה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • 2. מסדרים בין נתחי הבשר את רבעי העגבניות, הבצלים, הפלפל החריף, השום והגזר.
  • 3. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס ואת הפטרוזיליה הקצוצה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ונותנים לבשר להתבשל בנוזליו ובנוזלי הירקות בלבד כשעתיים או עד שהבשר רך.
  • 4. מוסיפים סילאן, מתקנים תיבול אם צריך ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
  • 5. מפזרים עוד מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים עם טחינה, פלפלים חריפים ולחם.
  • תבשיל טלה בערמונים

  • ספריבס טלה בתפוזים ומייפל

  • שוק טלה עם שקדי עגל קבורה בגחלים

  • צוואר טלה ממולא על ירקות שורש

  • סופריטו טלה, חצילים ותרד

  • תבשיל טלה זריז עם גרגירי חומוס

  • מטפונה טלה ופריקי

  • כתף טלה עם שומר צעיר ושום ירוק

  • תבשיל צוואר טלה ופטריות ביין

  • טאג'ין טלה עם ארטישוק ירושלמי של "דארנא"

  • סופריטו טלה ועלי גפן

  • פלוב של חנן מרגילן

  • אושפלאו טלה

  • טנזיה טלה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully