נושאים חמים

ממתק פרסי

את כדורי החלבה ברנג'י נהגה אמה של ברכה ממן להגיש בפורים ולהמתיק בהם את משלוחי המנות לשכנים ולחברים. את הממתק הפרסי הייתה מכינה האם עם אורז מושרה שנטחן יחד עם תמרים, טחינה גולמית, דבש, ג'ינג'ר והל. במשך השנים החליפה ברכה את האורז באגוזים

כדורי תמרים וטחינה (דרור עינב)
כדורי תמרים וטחינה (דרור עינב)

מצרכים

  • 15 תמרי מג'הול מגולענים
  • 3/4 כוס אגוזי פקאן
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות דבש או סילן
  • מעט גרידה משורש ג'ינג'ר טרי
  • 1/4 כפית הל טחון
  • לציפוי:
  • 1 כוס קוקוס או אגוזים קצוצים דק

אופן ההכנה

  • 1. קולים מעט את האגוזים במחבת עם מעט שמן, מקררים וקוצצים.
  • 2. במעבד מזון טוחנים יחד את התמרים עם הטחינה, הדבש, הג'ינג'ר, ההל והאגוזים עד לקבל עיסה נוחה לעבודה.
  • 3. בידיים לחות עם מעט מים יוצרים מהעיסה כדורים בגודל אגוז. מגלגלים את הכדורים בקוקוס או באגוזים קצוצים. ניתן להגיש על צלחת הגשה או להניח במנג'טים ולביא כמשלוח מנות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים