נושאים חמים

עוגת פרגם עם שבבי שוקולד

מתכון לעוגת פרג אוורירית עם המון שוקולד. טיפ חשוב לפני שמתחילים: זרעי פרג טחון נוטים לקבל טעם מריר אם אינם טריים. חשוב להקפיד לקנות פרג טרי לפני ההכנה. לשמירת טריות הפרג הטחון מומלץ לאחסן אותו במקפיא בשקית ניילון אטומה

עוגת פרג עם שברי שוקלד (נמרוד סונדרס)
עוגת פרג עם שברי שוקלד (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 26 ס"מ
  • קערה 1:
  • 5 חלבונים
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • קערה 2:
  • 150 גרם (2 כוסות) פרג טחון
  • 2 כפות קמח תופח
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • קערה 3:
  • 5 חלמונים
  • 1/3 כוס שמן
  • 2 כפות קוניאק או ברנדי
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים או מים
  • גרידה ומיץ מלימון 1
  • לגנאש:
  • 100 גרם שוקולד מרירי
  • 1/2 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וגמיש.
  • 2. מערבבים בקערה שניה: פרג, קמח ושוקולד קצוץ.
  • 3. בקערה נוספת טורפים את החלמונים ומוסיפים את מיץ התפוזים, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הקוניאק והשמן.
  • 4. מוסיפים את הפרג, הקמח והשוקולד לקערת החלמונים ומערבבים.
  • 5. מוסיפים שליש מקצף החלבונים לקערת הפרג עם החלמונים ובעזרת מרית בתנועות קיפול מבליעים את הקצף בבלילה. ממשיכים כך עם שאר הקצף עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה.
  • 6. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ- 35-40 דקות או עד שהשוליים מזהיבים וקיסם שננעץ באמצע יוצא עם פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 7. בינתיים מכינים את הגנאש: בסיר קטן מחממים שמנת עד לרתיחה עדינה. שוברים את השוקולד לקוביות ושופכים מעליו את השמנת החמה. ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת קרם שוקלד חלק ומבריק
  • 8. מצפים את העוגה בקרם השוקולד.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים