נושאים חמים

פוקאצ'ת בצלים ופרג

ארז קומרובסקי מזמין לביתו שבמתת את העיתונאי, הבשלן והבלוגר (מאמן המטבח) עז תלם ויחד הם מכינים מאפה פוקאצ'ה חגיגי עם בצלים מקורמלים ופרג

מצרכים

  • מתכון ל-2 פוקאצ'ות גדולות, 8 מנות
  • לפוקאצ'ה:
  • 500 גרם (½ 3 כוסות) קמח עם שמרים
  • 300 מ"ל (⅓ 1 כוסות) מים
  • כפית שטוחה מלח
  • 3 כפיות פרג (לא טחון)
  • לבצלים:
  • 5 כפות שמן זית
  • 5-6 בצלים סגולים קטנים, קלופים וחתוכים לטבעות בעובי 1 ס"מ
  • 2 כרישות בגודל בינוני, שטופות היטב וחתוכות לטבעות בעובי 1 ס"מ
  • כפית פרג טרי (לא טחון)
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • מעט מלח גס
  • להגשה:
  • עלים מ-4-5 גבעולי טימין
  • 40 גרם גבינת פקורינו מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. לפוקאצ'ה: שמים את הקמח והמים בקערה. מערבבים היטב ליצירת בצק ואז מעבירים למשטח מקומח ולשים 4-5 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש.
  • 3. מוסיפים את הפרג והמלח ולשים אותו אל הבצק. מעבירים לקערה מכוסה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה.
  • 4. לבצלים: מניחים את טבעות הבצל והכרישה במחבת עם השמן, וצורבים אותם מעל להבה גבוהה 2-3 דקות מכל צד עד שהזהיבו יפה. אם המחבת קטנה עושים כמה נאגלות של צריבת ירקות.
  • 5. קורצים 2 כדורים מבצק הפוקאצ'ה. בעזרת הידיים פותחים את הבצק לצורת מלבן או עיגול גדול ומניחים אותו על תבנים עם נייר אפייה.
  • 6. מניחים בבצק מחצית מהטבעות הצרובות, ועליהן מעט חומץ בלסמי. בוזקים מעל פרג ומעט מלח גס ומעבירים לתנור.
  • 7. אופים 20-25 דקות או עד שהבצק מזהיב ונהיה פריך. מכינים באותו אופן פוקאצ'ה משאר הבצק והבצלים.
  • 8. מגישים את הפוקאצ'ה חמה, לפני ההגשה מפזרים מעליה עלי טימין וגבינת פקורינו מגוררת, אם רוצים. כדאי להגיש יחד עם קערת שמן זית וחומץ בלסמי לטבילה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים