נושאים חמים

אזני המן במילוי תפוחי אדמה

מתכון לאוזני המן מלוחות במילוי תפוחי אדמה

אוזני המן מלוחות (נמרוד סונדרס)
אוזני המן מלוחות (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-25-30 אזני המן בינוניות
  • לבצק:
  • 270 גרם קמח מנופה (2 כוסות פחות כף)
  • 80 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) שמן צמחי (לא זית)
  • 110 גרם מים פושרים (1/2 כוס)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • למלית תפוח אדמה:
  • 2 תפוחי אדמה קטנים אפויים על מלח גס כשעתיים בחום של 190 מעלות
  • 1 בצל קטן מטוגן להזהבה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית מרווה / רוזמרין מיובש
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • לקישוט:
  • חלמון ביצה מהול בכפית שמן
  • שומשום קלוי / שומשום שחור/ קצח / גרעיני חמניה / גרעיני דלעת גרוסים / זרעי פשתן

אופן ההכנה

  • 1.הבצק: לתוך מעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים בתחילה בפולסים קצרים. לאחר מכן מעבדים 1-2 דקות עד שנוצר בצק חלק שנפרד מהכלי.
  • 2. המלית: קולפים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה מערבבים עם שאר חומר המלית. במידה ותפוחי האדמה חמים, מעבירים את המלית למקרר לקירור מלא.
  • 3. בינתיים מרדדים את הבצק על גבי משטח עבודה מקומח מעט וקורצים עיגולים בקוטר 8 -9 ס"מ. ניתן להיעזר בחותכן או בכוס.
  • 4. מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה, טובלים את צדם המוברש בגרעינים או זרעים ומכניסים למקרר ל-10 דקות.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 6. מוציאים את עיגולי הבצק המצופים מהמקרר ומניחים אותם על משטח העבודה כשצדם המצופה פונה כלפי מטה. מניחים באמצע על כל יריעה כפית גדושה מן המלית. מורחים בקצות העיגול מסביב מעט מים ומהדקים בשלוש פינות לצורת אוזן המן.
  • 7. אופים 20 דקות עד שהמעטה מקבל גוון חום בהיר. מוציאים ומעבירים מיד בזהירות על גבי רשת צינון. ניתן להגיש חם או בטמפ' החדר.
  • פינת היצירה:
  • 1. ניתן להפוך את אזני ההמן לחלביות:
  • • ממירים את השמן בבצק לחצי כמות חמאה וחצי כמות גבינת פרמזן מגוררת.
  • • מוסיפים למלית 80 גרם גבינה קשה מגוררת (גאודה / קשקבל / מוצרלה).
  • • במקום שמן הזית במלית, מוסיפים שמנת לבישול.
  • 2. מגוונים במליות נוספות על בסיס ירקות קלויים בתנור (אנטיפסטי) : בטטות, חציל / פלפל קלוי, ריבת בצל, שום קונפי, ארטישוק צלוי, גבינת עזים ועגבניות שרי מיובשות, פרחים קטנים של כרובית / ברוקולי צלויים בתנור.
  • 3. במקום הרבה אוזניים קטנות, מכינים אוזן אחת גדולה למרכז השולחן. במקרה זה יש לאפות כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.
  • 4. מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה, טובלים את צדם המוברש בגרעינים או זרעים ומכניסים למקרר ל-10 דקות.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 6. מוציאים את עיגולי הבצק המצופים מהמקרר ומניחים אותם על משטח העבודה כשצדם המצופה פונה כלפי מטה. מניחים באמצע על כל יריעה כפית גדושה מן המלית. מורחים בקצות העיגול מסביב מעט מים ומהדקים בשלוש פינות לצורת אוזן המן.
  • 7. אופים 20 דקות עד שהמעטה מקבל גוון חום בהיר. מוציאים ומעבירים מיד בזהירות על גבי רשת צינון. ניתן להגיש חם או בטמפ' החדר.
  • פינת היצירה:
  • 1. ניתן להפוך את אזני ההמן לחלביות:
  • • ממירים את השמן בבצק לחצי כמות חמאה וחצי כמות גבינת פרמזן מגוררת.
  • • מוסיפים למלית 80 גרם גבינה קשה מגוררת (גאודה / קשקבל / מוצרלה).
  • • במקום שמן הזית במלית, מוסיפים שמנת לבישול.
  • 2. מגוונים במליות נוספות על בסיס ירקות קלויים בתנור (אנטיפסטי) : בטטות, חציל / פלפל קלוי, ריבת בצל, שום קונפי, ארטישוק צלוי, גבינת עזים ועגבניות שרי מיובשות, פרחים קטנים של כרובית / ברוקולי צלויים בתנור.
  • 3. במקום הרבה אוזניים קטנות, מכינים אוזן אחת גדולה למרכז השולחן. במקרה זה יש לאפות כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים