וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן מלוחות ומפנקות במילוי תפוח אדמה

עודכן לאחרונה: 24.3.2024 / 7:37

לא רק לפורים, אלא לכל השנה. מירב שיינר-דנצ'נקו מכינה ביסים קטנים של מאפה תפוח אדמה מלא כל טוב וגם מראה איך אפשר לשדרג אותם עוד יותר

אוזני המן מלוחות. נמרוד סונדרס
לא רק בפורים. אנחנו דווקא מהמרים שהם ילכו חזק בבראנץ' של שבת בבוקר כלשהו/נמרוד סונדרס

אפשר להשאיר אותן פרווה וטבעוניות במילוי תפוח אדמה עשיר ושופע בצל מטוגן ועשבי תיבול, ואפשר גם להוסיף להן חמאה וגבינות קשות כמו קשקבל ומוצרלה. בכל מקרה אוזני המן המלוחות האלו יהיו נהדרות כמובן בפורים, אבל אנחנו מבטיחים לכן ולכם להיט מנצח לאורך כל השנה - לבראנץ' של סופ"ש, לארוחת ערב (דמיינו תוספת ביצה קשה ורסק עגבניות) עם סלט טוב על יד, לפיקניק וכמשהו לתת לילדים ביד כדי שיאכלו משהו בזמן המשחקים. הנה אתם מסודרים.

אוזני המן במילוי תפוחי אדמה

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה אוכל

אוזני המן מלוחות. נמרוד סונדרס
אוזני המן מלוחות

מצרכים למתכון

  • ל-25-30 אוזני המן בינוניות
  • לבצק:
  • 270 גרם קמח מנופה (2 כוסות פחות כף)
  • 80 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) שמן צמחי (לא זית)
  • 110 גרם מים פושרים (1/2 כוס)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • למלית תפוח אדמה:
  • 2 תפוחי אדמה קטנים אפויים על מלח גס כשעתיים בחום של 190 מעלות
  • 1 בצל קטן מטוגן להזהבה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית מרווה / רוזמרין מיובש
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • לקישוט:
  • חלמון ביצה מהול בכפית שמן
  • שומשום קלוי / שומשום שחור/ קצח / גרעיני חמניה / גרעיני דלעת גרוסים / זרעי פשתן

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: לתוך מעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים בתחילה בפולסים קצרים. לאחר מכן מעבדים 1-2 דקות עד שנוצר בצק חלק שנפרד מהכלי.
  • 2. המלית: קולפים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה ומערבבים עם שאר חומר המלית. במידה ותפוחי האדמה חמים, מעבירים את המלית למקרר לקירור מלא.
  • 3. בינתיים מרדדים את הבצק על גבי משטח עבודה מקומח מעט וקורצים עיגולים בקוטר 8-9 ס"מ. ניתן להיעזר בחותכן או בכוס.
  • 4. מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה, טובלים את צידם המוברש בגרעינים או זרעים ומכניסים למקרר ל-10 דקות.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 6. מוציאים את עיגולי הבצק המצופים מהמקרר ומניחים אותם על משטח העבודה כשצדם המצופה פונה כלפי מטה. מניחים באמצע כל יריעה כפית גדושה מן המלית. מורחים בקצות העיגול מסביב מעט מים ומהדקים בשלוש פינות לצורת אוזן המן.
  • 7. אופים 20 דקות עד שהמעטה מקבל גוון חום בהיר. מוציאים ומעבירים מיד ובזהירות לרשת צינון. ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
  • פינת היצירה:
  • 1. ניתן להפוך את אוזני ההמן לחלביות:
  • ממירים את השמן בבצק לחצי כמות חמאה וחצי כמות גבינת פרמזן מגוררת.
  • מוסיפים למלית 80 גרם גבינה קשה מגוררת (גאודה / קשקבל / מוצרלה).
  • במקום שמן הזית במלית, מוסיפים שמנת לבישול.
  • 2. מגוונים במליות נוספות על בסיס ירקות קלויים בתנור (אנטיפסטי): בטטות, חציל או פלפל קלוי, ריבת בצל, שום קונפי, ארטישוק צלוי, גבינת עזים ועגבניות שרי מיובשות, פרחים קטנים של כרובית / ברוקולי צלויים בתנור.
  • 3. במקום הרבה אוזניים קטנות, מכינים אוזן אחת גדולה למרכז השולחן. במקרה זה יש לאפות כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully