וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רולדת שמרים במילוי חלבה שחורה

מתכון לרולדה במלית שומשום שחורה. יחד עם דבש ושיערות חלבה נוצר בתוך בצק השמרים מפגש מלא טעמים בין מזרח קרוב למזרח רחוק. את מחית השומשום השחור ניתן לקנות בארץ פשוט כטחינה שחורה במותגים שונים

מתכון מאת: ליאור משיח, מערכת וואלה!

עוגת שמרים במילוי חלבה שחורה. דרור עינב,
עוגת שמרים במילוי חלבה שחורה/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • בצק:
  • 2 כוסות קמח לבן
  • ½ כוס מים
  • 50 מ"ל חלב (או ¼ כוס)
  • 2 ביצים שלמות
  • 7 גר' שמרים יבשים (כף שטוחה)
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 160 גר' חמאה
  • מלית:
  • 1/2 1 כוסות מחית שומשום שחור / טחינה שחורה
  • 2/3 כוס דבש
  • 1 חבילה של שיערות חלבה או חלבה קשה חתוכה לקוביות קטנות, לפי הטעם
  • לאפייה:
  • 1 ביצה למריחה
  • סוכר גבישי / שומשום שחור לעיטור

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, המים, החלב, הביצים והשמרים ומעבדים עד שכל החומרים מתאחדים.
  • 2. מוסיפים את המלח והסוכר ומעבדים כדקה על מהירות נמוכה עד שהחומרים מתאחדים. מעבדים עוד כ-10 דקות על מהירות בינונית מהירה, ליצירת קשרי גלוטן (כדי לבדוק את רשת הגלוטן, ניתן לקחת חתיכה קטנה מהבצק ולמתוח בעזרת האצבעות בעדינות. אם הבצק נקרע בקלות, יש ללוש עוד כ-5 דקות. אם הבצק נפתח למעין חלון יפה ואלסטי, כמעט שקוף של בצק, הוא כמעט מוכן).
  • 3. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהחמאה נטמעת לחלוטין בבצק והוא מתחיל להיפרד מדפנות הקערה.
  • 4. התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק המוכן לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
  • 5. המילוי: מערבבים בקערה את מחית השומשום השחור והדבש ומניחים בצד.
  • 6. הרכבה והתפחה נוספת: מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק הקר לצורת מלבן. יש לוודא שרוחב המלבן שלנו, שווה בערך לאורך של שתי תבניות אינגליש קייק.
  • 7. מורחים על פני הבצק את מחית השומשום השחור עם הדבש שהכנו, ומעליה מפזרים באופן שווה את קוביות או שיערות החלבה. מגלגלים את הרולדה, מהצד הקרוב אלינו אל החלק הרחוק יותר.
  • 8. חותכים את הרולדה באמצע ל- 2 רולדות באורך ורוחב שווים ומעבירים כל אחת לתבנית משומנת קלות. מברישים את פניהן הביצה ומתפיחים כ-20-30 דקות.
  • 9. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 10. אפיה: לאחר ההתפחה, מורחים שוב ביצה על פני הרולדה, ומפזרים מעליה אם רוצים שומשום שחור או סוכר גבישי, או שניהם יחד. אופים כ-25 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully