נושאים חמים

פסטרמה הודו ביתית

לא רק שזה יותר בריא להכין פסטרמה בבית, זה גם מאפשר לכם לשלוט על המרקם שלה ולא, זאת ממש לא משימה בלתי אפשרית. התיבול שבו עוטפים את הנתח חייב להיות יבש יחסית כדי להישאר על הנתח במהלך הצלייה, אבל לא יבש מדי כדי שלא ייחרך. מחפשים את הטעם המעושן? הוסיפו פפריקה

פסטרמה הודו ביתית (נמרוד סונדרס , יח
פסטרמה הודו ביתית (נמרוד סונדרס , יח"צ)

מצרכים

  • 1 נתח חזה הודו (חצי פרפר, בערך 700 גרם)
  • להשריה:
  • 2 כוסות מים
  • 3 כפות סויה
  • 1 כפית סוכר
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 עלי דפנה
  • לציפוי:
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית גרגרי חרדל (או חרדל דיז'ון גרגרים)
  • 1/2 כפית עלי רוזמרין קצוצים
  • 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את נתח חזה ההודו בתבנית או קערה בגודל דומה, כדי שנוזלי ההשריה יכסו אותו היטב. מערבבים יחד את חומרי המשרה עד להתמוססותו של הסוכר או הדבש ויוצקים על הנתח.
  • 2. מכסים בניילון נצמד ומניחים למינימום שעתיים במקרר. אפשר כמובן יותר– במתכונים מסורתיים משרים אפילו 48 שעות, אך אז יש צורך להכפיל את כמות המרינדה.
  • 3. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 4. מוציאים את הנתח מהמשרה, מייבשים ועוטפים אותו בתערובת הפפריקות, גרגרי החרדל, הרוזמרין והשמן. מניחים על רשת התנור ומניחים תבנית מתחת או בתבנית עם רשת מובנת.
  • 5. צולים כ-20 דקות. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 20-30 דקות נוספות, עד שהנתח עשוי. איך יודעים? נועצים שיפוד במרכז ומוודאים שיוצאים ממנו נוזלים שקופים ולא אדמדמים.
  • 6. מצננים רבע שעה לפחות לפני שפורסים.
  • אחסון:
  • שומרים במקרר מכוסה או בקופסה ופורסים לפי הצורך.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים