נושאים חמים

ארנצ'יני גבינות

ל ארנצ'יני טוב עם כך מתחיל בריזוטו. על מנת לקבל ריזוטו עשיר בטעמים מומלץ להכין ציר מבישול של ירקות כמו גזר, כרישה, סלרי, בצל, שום ועשבי תיבול. את ציר הירקות מוסיפים בכל פעם לאורז עד לספיגה מלאה

כדורי ארנצ'יני (יח
כדורי ארנצ'יני (יח"צ , חיים יוסף)

מצרכים

  • עבור 12 כדורי ארנצ'יני
  • לריזוטו:
  • 2 כפות חמאה
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 כוס פטריות קצוצות
  • 1 כפית טימין קצוץ
  • 1/2 ק"ג אורז עגול לריזוטו (1/2 3 כוסות)
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 ליטר ציר ירקות חם
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • 1/2 חבילת גבינת עזים (כמו פרומעז או גלילית)
  • מלח ופלפל
  • לטיגון:
  • 1/2 כוס קמח, לקימוח
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • שמן, לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • 1.מכינים ריזוטו: מחממים את החמאה במחבת גדולה ועמוקה, מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והטימין וממשיכים לאדות עד לריכוך הפטריות.
  • 2. מוסיפים את האורז והיין עד להיספגות הנוזלים.
  • 3. מוסיפים את ציר הירקות לאט ובהדרגה תוך כדי ערבוב במשך 20 דקות עד שהאורז סופח את כל הנוזלים לחלוטין ומתרכך כמעט לגמרי, אבל לא עד הסוף (דרגת אל-דנטה).
  • 4. מוסיפים את השמנת והגבינות ומבשלים רק עד לקבלת מסה אחידה וקרמית. מתבלים בפלפל ומלח לפי הטעם, מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
  • 5.למחרת מכינים ארנצ'יני: מכינים 3 קעריות לפי הסדר הבא: קמח, ביצה ופירורי לחם. יוצרים 12 כדורים (במשקל של כ- 50 גרם לכדור בערך). טובלים בקמח, בביצה ופירורי לחם לפי הסדר ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים