נושאים חמים

פולנטה ב-10 דקות

בימוי ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות

מצרכים

  • ל-2-3 מנות
  • לפולנטה:
  • 1/2 כוס קמח פולנטה
  • 2 כוסות חלב
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • לסלט העגבניות:
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1 שן שום כתושה
  • עלי בזיליקום טרי
  • להגשה:
  • גביע שמנת חמוצה 27 אחוז
  • פרמזן

אופן ההכנה

  • 1. הפולנטה: לסיר קטן יוצקים את החלב. מוסיפים את השמן ומפזרים למעלה את קמח התירס בצורה אחידה. מערבבים תוך כדי בישול על אש בינונית כ-10 דקות עד שמתקבל קרם סמיך ורך. מתבלים. במידה ומתקבלת עיסה דביקה וסמיכה מידי מוסיפים עוד חלב ומערבבים.
  • 2. מכינים סלט רענן: מערבבים את העגבניות עם הבזיליקום, השום, שמן הזית והמלח.
  • 3. מגישים את הפולנטה בצלחת מעט עמוקה, לידה את סלט העגבניות הטרי, כף גדושה של שמנת חמוצה ומגררים גבינת פרמזן מלמעלה.
  • טיפ: ברגע שהפולנטה מתקררת היא מתקשה ומאבדת ממרקמה. ניתן לשמור אותה חמימה לאורך זמן על גבי קערת אדים או לחמם אותה מחדש על האש עם מעט חלב נוסף. מה עושים עם שאריות הפולנטה למחרת? משטחים על תבנית, אופים וחותכים לקוביות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים