נושאים חמים

קאדה בוכרי במילוי בשר

המאפה הכורדי הפעם במילוי סיסקה. מילוי של בשר הנצרב באטיות עד שהוא רך מתפורר. את הבשר מכינה פנינה בכמויות גדולות של 5 ק"ג, מחלקת למנות, מקפיאה ושולפת לפי הצורך

מאפה כורדי, קדה במילוי בשר סיסקה (דרור עינב)
מאפה כורדי, קדה במילוי בשר סיסקה (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 20-25 מאפים
  • למילוי סיסקה:
  • 1 ק"ג בשר שמן יחסית כמו צלעות (נתח מס' 2)
  • מלח ופלפל
  • שמן
  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3- 1/2 3 כוסות מים פושרים לפי הצורך
  • שמן, לשימון המשטח ולטיגון

אופן ההכנה

  • 1.המילוי: חותכים את הבשר לנתחים קטנים, מתבלים וצורבים על אש גבוה עם מעט שמן. מנמיכים את האש וממשיכים לצרוב כמעט שעה עד שהבשר מתחיל להתייבש ולהתפורר ונזהרים לא לשרוף. אם צריך מפוררים את הבשר בעזרת מזלג עד שיתקבלו מעין חוטים. מניחים בצד.
  • 2.הבצק: מערבבים יחד את חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק גמיש. את המים מוסיפים בהדרגה לפי הצורך.
  • 3. מכסים את הבצק ומשהים לתפיחה קצרה של חצי שעה.
  • 4. קורצים מהבצק 20-25 עיגולים ומניחים על משטח משומן בשמן להתפחה קצרה נוספת עד שהכדורונים כמעט הכפילו את נפחם.
  • 5.ההרכבה: פותחים כל כדור בצק בידיים או בעזרת מערוך לעובי 0.5 ס"מ, ממלאים במילוי הבשר וסוגרים לחצי.
  • 6. במחבת רחבה עם מעט שמן מטגנים. טיפ: ניתן להקפיא את הבצק לפני הטיגון ולטגן בהתאם לצורך.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים