נושאים חמים

עוף עם ירקות בתנור

כל ירק עונתי שיש במקרר נכנס פנימה בשמחה: שומר, בצלים, ארטישוק ירושלמי, שום או גזר וגם בטטול או תפוחי אדמה

קדירת עוף עם ירקות (יח
קדירת עוף עם ירקות (יח"צ , נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • 4 כרעי עוף חצויות ללא עור
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לשישיות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 3 שיני שום
  • 2 פקעות שומר חתוכות לרבעים
  • 4 פטריות פורצי'ני (לא חובה)
  • צרור קטן של תימין
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
  • 1 כוס מרק עוף או מים
  • 1 תפוז סחוט למיץ (רשות)
  • להגשה:
  • אורז לבן

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. מטגנים את העוף בתבנית או סיר גדול עם שמן זית עד להזהבה.
  • 3. מוסיפים את הירקות ומתבלים בתימין, עלי דפנה, מלח ופלפל.
  • 4. שופכים מעל את היין, והמרק או מים, סוחטים את התפוז ומכסים.
  • 5. מעבירים לתנור ואופים 30 דקות עד שהעוף רך. מורידים כיסוי ונותנים לעוף ולירקות עוד רבע שעה להזהיב יפה. מגישים עם אורז לבן.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים