נושאים חמים

בריק תרד וריקוטה

מתכון של מסעדת לוקה ולינו. הפעם הבריק מקבל טאץ' איטלקי בזכות תוספת של תרד וריקוטה לביצה

בוריק תרד וביצה של לוקה ולינו (דרור עינב)
בוריק תרד וביצה של לוקה ולינו (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 4 מנות
  • 4 עלי סיגר
  • 1/2 ק"ג תרד טרי
  • שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 4 ביצים
  • 6 כפות גבינת ריקוטה
  • מלח
  • קמח עם מעט מים, להדבקת העלים
  • שמן, לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את עלי התרד היטב במים ומייבשים.
  • 2. במחבת רחבה או סיר עם מעט שמן זית מטגנים את עלי התרד (משאירים כמה עלים טריים להרכבה) והשום על אש גבוהה. בוזקים מעט מלח ומקפיצים כ-5 דקות. מניחים במסננת כדי שיגיר נוזלים ויתקרר.
  • 3. פותחים עלה סיגר על גבי קרש חיתוך, מניחים באמצעו 2 כפות תרד מסונן וכף וחצי גבינת ריקוטה. יוצרים גומחה במרכז המילוי אליה שוברים ביצה טרייה עם חצי מכמות החלבון (חלמון ומעט חלבון שעוטף אותו). על החלמון מנחים 2-3 עלי תרד טריים כדי שישמרו שהביצה לא תתקשה.
  • 4. מקפלים את העלה לחצי ומדביקים את קצוות הסיגר בעזרת התערובת של הקמח והמים.
  • 5. מחממים שמן בסיר רחב (רצוי ל-180 מעלות) ומטגנים את הבריק כדקה וחצי מכל צד. מגישים עם פלח לימון ואריסה.
  • שתף

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים