נושאים חמים

עוף חגיגי ביין

אבי ביטון מכין עוף חגיגי ביין עם חזה אווז בהשראת מסעדת קלארו של השף רן שמואלי

בימוי ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות

מצרכים

  • 5-7 סועדים
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 5 כרעי עוף שלמות (שוק עם ירך)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 בצלים אדומים קצוצים דק
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 כרישה, החלק הלבן בלבד, קצוצה
  • 3 כוסות יין אדום יבש
  • צרור עשבי תיבול טריים קשורים בחוט שפגט : טימין, טרגון ואורגנו
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את קמח המצה במלח ופלפל, מקמחים בקמח המתובל את כרעי העוף ומנערים מעודפים.
  • 2. מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים כ-4 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לצלחת נפרדת.
  • 3. באותו הסיר עם המשקעים של קמח המצה והעוף מטגנים קלות את חזה האווז. מוסיפים לסיר את השורשים, הבצל, השום והכרישה ומטגנים כ-3 דקות נוספות תוך ערבוב.
  • 4. מחזירים את נתחי העוף לסיר, מוסיפים את היין וצרור עשבי התיבול, מתבלים שוב במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • 5. מכסים ומבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי, עד שהרוטב מסמיך והעוף רך. מומלץ להגיש עם פירה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים