נושאים חמים

מאפה יוגסלבי אלוהי

את הלחם, שהשם אלוהי מתאר אותו בדיוק רב, ניתן להגיש לצד גבינות קשות ומלוחות בסגנון בולגרי- יווני או כקינוח עם דבש, ריבות ופירות

המאפה האלוהי, כיר לחם יוגוסלבית (נמרוד סונדרס)
המאפה האלוהי, כיר לחם יוגוסלבית (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • עבור 2 כיכרות לחם
  • לבצק:
  • 1 כף שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
  • 1 כף סוכר
  • 180 גרם מים פושרים (3/4 כוס)
  • 600 גרם קמח מנופה (1/4 4 כוסות)
  • 180 גרם יוגורט (מכל סוג) או רוויון
  • 70 גרם שמן צמחי נייטרלי (1/3 כוס)
  • 1 כפית מלח
  • לקיפול וציפוי:
  • 150 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
  • 1 חלמון + 1 כף חלב קר טרופים היטב
  • לקישוט (רשות):
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • רוזמרין טרי

אופן ההכנה

  • 1. בקערה קטנה מערבבים את השמרים, המים והסוכר עד להתססה (2-5 דקות).
  • 2. בתוך קערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח ויוצקים מעליו את השמן, היוגורט ותערובת המים עם השמרים. לשים 1-2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות במהירות בינונית.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערת פלסטיק גדולה ומעט משומנת. מכסים בבד נושם לח ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 4. חותכים את הבצק שתפח לשני חלקים ומרדדים את הבצק ליריעה מלבנית בעובי 5-7 מ"מ. בעזרת קלף או סכין חלקה רחבה, מורחים את החמאה הרכה על גבי הבצק.
  • 6. נוטלים סכין גלגלת או סכין שף חדה וגדולה וחורצים פסים בעובי 1 ס"מ כמעט הסוף, כך שמתקבל מראה שמזכיר נבל.
  • 7. מגלגלים את היריעה באלכסון (מתחילים לגלגל בקצה הימני הקרוב אל הגוף ומסיימים בקצה השמאלי העליון), מסובבים את הבצק המגולגל ומעצבים לצורת גלגל/ פרח. כדאי לא להדק מדי בעיצוב ובגלגול, על מנת לאפשר תפיחה ותוצאה טובה באפייה.
  • 8. מעבירים את הפרח לתבנית מרופדת נייר אפיה, מכסים שוב במגבת יבשה נושמת ומתפיחים 30 דקות. ממשיכים עם חלקו השני של הבצק.
  • 9. מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים את תערובת הביצה והחלב בעדינות על גבי המאפים ואופים 40 דקות עד לקבלת כיכר תפוחה בגוון חום עדין.
  • 10. מוציאים מהתנור ומברישים מיד במעט שמן זית (מי שמעדיף, אפשר גם חמאה מומסת במקום). מקשטים בעלי רוזמרין טריים, במלח גס ופלפל גרוס. מגישים במרכז השולחן לצד מאזטים, גבינות, חמוצים וסלטים טובים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים