נושאים חמים

לחמניות ממולאות

קומרובסקי מארח את הבשלנית המרוקאית יונית צוקרמן שמלווה אתכם צעד צעד עד שמתקבלות לחמניות מרוקאיות חמות ומטריפות בשני מילויים: מילוי בשר צבעוני ובמילוי בצל ממכר

בבושקה הפקות

מצרכים

  • ל-20 לחמניות
  • לבצק
  • קילו קמח קסם (קמח עם שמרים)
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • כף מלח
  • מילוי בצל:
  • 3 בצלים לבנים ענקים פרוסים לפרוסות/ אפשר גם בצל סגול
  • 1/4 כוס שמן
  • כף סוכר
  • כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • כפית אבקת מרק עוף
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל
  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • אם מעדיפים מילוי בשר:
  • 1/2 קילו בשר טחון (אפשר להחליף גם בעוף טחון) עם כך שומן כבש מגורד (לא חובה, אבל יעשיר את הטעם)
  • בצל גדול קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה אדומה
  • כפית אבקת מרק עוף
  • כף רסק עגבניות
  • צנוברים קלויים (לא חובה)
  • קצח

אופן ההכנה

  • 1. לוקחים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח, שמים במיקסר למשך שבע דקות ומדי פעם משנים את רמות המהירות בין בינוני לגבוה. הפעולה הזו חשובה מאד כי היא מדמה את תהליך הלישה הידני.
  • 2. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
  • 3. מכסים את הבצק בניילון ומתפיחים במשך כשעה.
  • 4. במקביל, בזמן ההתפחה, מכינים את המילוי: מטגנים בשמן 3 בצלים פרוסים לפרוסות. אחרי 3 דקות מוסיפים כף סוכר שתתקרמל קלות עם הבצל ותיתן לו טוויסט מתוק עדין. אחרי 3 דקות נוספות כשהבצל הופך לשקוף מוסיפים את התבלינים. מערבבים היטב ומתקנים תיבול. מטגנים עוד כדקה וחצי ומורידים מהאש.
  • 5. אם מעדיפים מילוי בשר: מטגנים את הבצל עם השמן, אח"כ את השום הקצוץ, עד הזהבה קלה. מפזרים מעל בשר טחון ומערבבים. כשהוא מתחיל לשנות את צבעו מוסיפים תבלינים. מקררים. אפשר להחליף את המלית בכל עיסה של קציצה שאוהבים.
  • 6. אחרי שעה של התפחה קורצים מהבצק 20 כדורים בגודל פינג פונג (אפשר להכין בגודל קטן יותר, קחו בחשבון שהכמות תצא גדולה יותר וזמן האפייה יצטמצם). ממלאים במילוי וסוגרים כמו שק. מניחים את הכדור עם החלק הסגור כלפי מטה. מורחים בביצה טרופה ושומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד הזהבה (25-30 דקות). אם מכינים את שני סוגי הלחמניות מסמנים את החלק הבשרי בקצח כדי להבדיל לאחר האפייה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים