נושאים חמים

לזניה בשרית כשרה

מתכון ללזניה מעולה עם רוטב בשר וירקות עשיר ובשמל פרווה

לזניה בשרית של אורלי פלאי (דרור עינב)
לזניה בשרית של אורלי פלאי (דרור עינב)

מצרכים

  • לתבנית מלבנית בגודל 17*28 ס"מ
  • 9 עלי לזניה
  • לרוטב בשר ועגבניות:
  • 500 גרם בשר טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל או גבעול כרישה קצוץ
  • 1 גזר קצוץ או מגורר
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 עלה דפנה
  • 3-4 גבעולי תימין
  • 3-4 גבעולי אורגנו
  • 5 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות
  • לירקות (אחד או יותר):
  • 2 פלפלים קלויים
  • 1/2 כרובית מפורקת לפרחים וצלויה או מטוגנת
  • 1 חציל קלוי, ללא קליפה
  • 5 פטריות פורטבלו פרוסות
  • 2 עגבניות פרוסות
  • לרוטב לבן:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות מרק (אפשר ציר עוף, בשר והכי טעים - מרק בצל מסונן)
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כף מיונז
  • 1 שן שום כתושה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בצל, גזר וסלרי.
  • 2. מוסיפים שום ובשר ומטגנים יחד עד שהבשר מתפורר לחלוטין.
  • 3. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עשבי תיבול ועגבניות, מכסים ומבשלים חצי שעה. במקביל, מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 4. מכינים רוטב לבן: מחממים שמן זית בקלחת ומערבבים עם קמח. יוצקים מרק, מתבלים בשום, מלח, פלפל ומוסקט ומערבבים עד שהמרק מסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים מיונז ומערבבים היטב.
  • 5. מרכיבים את הלזניה: מניחים בתבנית משומנת 3 עלי לזניה, מפזרים שליש מכמות רוטב הבשר, שליש מכמות הירקות שבהם בחרתם (פלפל, כרובית, חציל, פטריות ו/או עגבניות) ושוב עלי לזניה, רוטב וירקות. מסיימים ברוטב הלבן, בפרוסות של עגבניות ובעלי אורגנו ושולחים לתנור.
  • 6. אופים 30-40 דקות או עד שהלזניה רכה, זהובה ומבעבעת. ממתינים עשר דקות להתייצבות הלזניה לפני שפורסים, כדי שהשכבות לא יתפרקו.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים