וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל ירקות אביבי

אבי ביטון מארח את השף עומר מילר ויחד הם מכינים תבשיל ירקות אביבי וטבעוני עם ארטישוקים, שומר, שום ירוק , כרישה ואפונה סינית

מתכון מאת: אבי ביטון ועומר מילר, מערכת וואלה

קדירת ירקות אביבית של עומר מילר. נמרוד סונדרס,
קדירת ירקות אביבית של עומר מילר/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • עבור 5-6 מנות
  • 5 ארטישוקים
  • 2 פקעות שומר קטנות חצויות לאורכן
  • 4 ראשי שום ירוק עם הגבעול
  • 1 כרישה גדולה חתוכה גס (החלק הלבן והירוק)
  • שמן זית
  • 2-3 עלי דפנה
  • 2-3 גבעולי טימין
  • 1 כוס יין לבן
  • מלח גס אטלנטי, פלפל לבן
  • 350 גרם שעועית ירוקה או אפונה סינית טרייה ומנוקה
  • מיץ מ-1 לימון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. מנקים את הארטישוקים: שוטפים ומסירים את העלים מלבד העלים המרכזיים. חוצים לחצי ומנקים בעזרת כפית את מרכזו של הארטישוק. במידה ולא משתמשים באותו הרגע, מזלפים מעט מיץ לימון למניעת השחרה.
  • 3. יוצקים מעט שמן זית לסיר בעל תחתית עבה שמתאים לשימוש בתנור. כשהשמן חם מוסיפים את חצאי הארטישוקים הנקיים ואת שאר המצרכים פרט ליין הבן, השעועית והלימון.
  • 4. חורכים קלות את הירקות ואז מוסיפים את היין. מאדים קלות, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור ל- 45 דקות, עד שהארטישוקים נימוחים.
  • 5. מחזירים את הסיר לכיריים, מוסיפים את השעועית, סוגרים ומבשלים מעל להבה בינונית 3-4 דקות, עד שהשעועית מתרככת מעט ועדיין שומרת על צבעה הירוק.
  • 6. לפני ההגשה סוחטים מיץ לימון מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully