- 1. טוחנים את הבצלים במעבד מזון.
-
- 2. מכינים את הגונדי: בקערה גדולה מניחים את הבצלים עם הנוזלים, עוף טחון, קמח חומוס, כמון, כורכום, הל, מלח, פלפל ושמן ומערבבים לתערובת אחידה. מוזגים את המים בהדרגה ותוך כדי לישה. התערובת צריכה להיות רכה ואוורירית, אך יציבה דייה ליצור ממנה קציצות. אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים קמח חומוס, ואם היא נוקשה מדי מוסיפים מעט מים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 5 שעות לפחות, ואם אפשר למשך הלילה.
-
- 3. מכינים את המרק: בסיר גדול ורחב מניחים את הכנפיים, גרונות, מים, בצלים, פטרוזיליה וכורכום ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות. מתבלים במלח, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
-
- 4. מסננים למרק צח. מחזירים את המרק והבצלים השלמים לסיר הרחב, מוסיפים גרגירי חומוס מבושלים ומביאים לרתיחה.
- יוצרים מתערובת הגונדי כופתאות עגולות בגודל כדור טניס. במרכז כל כופתה יוצרים גומה קטנה ומטמינים בתוכה כדור בגודל אגוז לוז ממחית התמרים. סוגרים את הגומה ומכדררים לכדור.
-
- 5. מחליקים את הכופתאות בעדינות למרק, מבלי להזיז או לנענע את הסיר, ומביאים לרתיחה עדינה. לא הופכים את הכדורים ולא נוגעים בהם. מקטינים את האש ומבשלים במשך 45 דקות.
-
- 6. מחלקים את המרק לקערות עמוקות ומניחים בכל קערה את הגונדי. מגישים לצד אורז לבן וסבזי.
-
- * הגונדי יישמרו במקרר במשך 3 ימים.
-
- * אפשר להגיש את הגונדי גם קרים וחצויים, לצד סבזי ואפריטיף.
-
- * אפשר להכין את הגונדי גם ללא מילוי התמרים.