וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזרת של שי-לי ליפא

"לחזרת תוצרת בית אין מתחרים: היא חריפה ונשכנית כמו שחזרת צריכה להיות. אין צורך לסבול ולגרר את השורש בפומפייה - מעבד המזון עושה עבודה נהדרת"

מתכון מאת: שי-לי ליפא, מערכת וואלה! אוכל

חזרת. ShutterStock, ShutterStock
חזרת ביתית מושלמת/ShutterStock

מצרכים למתכון

  • ל-2 כוסות חזרת:

    • 1סלק בינוני עם הקליפה
    • 200גרםשורש חזרת קלוף וחתוך לקוביות (משקל נקי לאחר קילוף)
    • כוסמים
    • 2כפותחומץ טבעי 5%
    • 2כפותמיץ לימון
    • 1כפיתסוכר גדושה
    • 1כפיתמלח שטוחה

אופן ההכנה

איך מכינים חזרת של שי-לי ליפא?

  • 1
    מניחים את הסלק בקלחת או בסיר קטן, מכסים במים בגובה 2 ס"מ מעליו ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דקות עד שהסלק רך אך עדיין מוצק, במרקם אל-דנטה.
  • 2
    קולפים את הסלק וחותכים לקוביות.
  • 3
    מרסקים במעבד מזון את החזרת. מוסיפים את הסלק ואת שאר החומרים. מעבדים עד לקבלת ממרח במרקם גס. אם התערובת פירורית מדי, מוסיפים עוד כף-שתיים של מים.
  • 4
    שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully