- 1. הכנת הקציצות: מייבשים את הדגים היטב בעזרת נייר מגבת ומסירים את שאריות העור.
-
- 2. קוצצים את הפילטים היטב בעזרת סכין (או טוחנים בעזרת מטחנת בשר או מעבד מזון).
-
- 3. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים לקציצות (קמח מצה, ביצה, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל) ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
-
- 4. הכנת הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הפלפל, השום והבצל ומטגנים על להבה בינונית 3-4 דקות.
-
- 5. מוסיפים את הרסק ומטגנים דקה נוספת, ואז מוסיפים את העגבניות הטריות וכוס מים. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית.
-
- 6. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג, משטחים מעט. מניחים בעדינות ברוטב המבעבע. מחזיקים את הסיר בידיות ומנענעים אותו כך שכל הקציצות יתכסו ברוטב
- .
- 7. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, או עד שהקציצות התבשלו לחלוטין. טועמים ומתקנים את התיבול של הרוטב ואם רוצים סוחטים פנימה מיץ לימון טרי.
-
- טיפ: מומלץ לטגן את הקציצות לפני שמעבירים לסיר. לטיגון, מחממים 5-6 כפות שמן במחבת רחבה וצורבים את הקציצות 2 דקות מכל צד עד להזהבה ומהטיגון מעבירים ישירות לרוטב.