וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות דגים ברוטב

מתכון לקציצות דגים מנסיכת הנילוס ברוטב עגבניות

מתכון מאת: מערכת וואלה אוכל

קציצות דגים ברוטב עגבניות. אפיק גבאי,
קציצות דגים ברוטב עגבניות/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • לקציצות:
  • 500 גרם דג נסיכת הנילוס
  • 1 ביצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 4 כפות קמח מצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 1 בצל בגודל בינוני, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
  • 5-6 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מיץ מלימון טרי, לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הקציצות: מייבשים את הדגים היטב בעזרת נייר מגבת ומסירים את שאריות העור.
  • 2. קוצצים את הפילטים היטב בעזרת סכין (או טוחנים בעזרת מטחנת בשר או מעבד מזון).
  • 3. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים לקציצות (קמח מצה, ביצה, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל) ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
  • 4. הכנת הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הפלפל, השום והבצל ומטגנים על להבה בינונית 3-4 דקות.
  • 5. מוסיפים את הרסק ומטגנים דקה נוספת, ואז מוסיפים את העגבניות הטריות וכוס מים. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית.
  • 6. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג, משטחים מעט. מניחים בעדינות ברוטב המבעבע. מחזיקים את הסיר בידיות ומנענעים אותו כך שכל הקציצות יתכסו ברוטב
  • .
  • 7. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, או עד שהקציצות התבשלו לחלוטין. טועמים ומתקנים את התיבול של הרוטב ואם רוצים סוחטים פנימה מיץ לימון טרי.
  • טיפ: מומלץ לטגן את הקציצות לפני שמעבירים לסיר. לטיגון, מחממים 5-6 כפות שמן במחבת רחבה וצורבים את הקציצות 2 דקות מכל צד עד להזהבה – ומהטיגון מעבירים ישירות לרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully