נושאים חמים

אוסובוקו וארטישוק ירושלמי

תבשיל אוסובוקו וארטישוק ירושלמי

בבושקה הפקות

מצרכים

  • עבור 3-4 מנות
  • 3 כפות שמן זית
  • 500 גרם אוסובוקו חתוך לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ
  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • 3-4 גבעולי סלרי קצוצים גס (כולל העלים)
  • 800 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס (ניתן להשתמש בקפוא)
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני וצורבים בו את נתחי האוסובוקו היטב משני הצדדים עד השחמה, בערך 4-5 דקות. מוצאים ומניחים בצד.
  • 2. מכניסים לסיר בו צרבנו את הבשר את הבצל, הארטישוק הירושלמי, הסלרי והשום ומטגנים מעל להבה בינונית כ-5 דקות.
  • 3. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומחזירים את הבשר ואת הנוזלים שניגרו ממנו.
  • 4. שופכים מים כמעט עד כיסוי, מתבלים במלח, סוכר ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • 5. מעבירים את הסיר לאש קטנה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה כשלוש שעות או עד שהבשר נימוח.
  • 6. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים רוטב סמיך, ממשיכם לבשל ללא מכסה עד שמרבית הנוזלים מתאדים ונשאר רוטב מצומצם וסמיך.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים