נושאים חמים

פיצה על קריספי תפ"א

מתכון לפיצה ללא בצק. הבסיס- פרוסות דקיקות וקריספיות של תפוחי אדמה

פיצה תפוחי אדמה כשרה לפסח (דרור עינב , בנצי ארבל, מפגש אושר)
פיצה תפוחי אדמה כשרה לפסח (דרור עינב , בנצי ארבל, מפגש אושר)

מצרכים

  • לפיצה גדולה
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים שטופים היטב
  • 1 כפית קורנפלור
  • שמן זית
  • מלח
  • 1/2 כוס רוטב עגבניות איטלקי מוכן
  • או
  • לרוטב עגבניות זריז:
  • 400 גרם (פחית קטנה) עגבניות מרוסקות או שלמות
  • 1 שן שום
  • 5 עלי אורגנו טריים
  • קורט סוכר ומלח לפי הטעם
  • 150 גרם מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
  • 2. פורסים את תפוחי האדמה לאורך לקבלת אליפסות בעובי 3 מ"מ (מומלץ להיעזר במנדולינה).
  • 3. בקערה מערבבים את הקורנפלור עם שמן זית ומלח מלח עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 4. מוסיפים לקערה את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכוסו היטב בתמיסת הקורנפלור ושמן הזית.
  • 5. בתבנית עגולה מרופדת נייר אפיה מסדרים מניפה מתפוחי האדמה ומכניסים לתנור ל-25 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים.
  • 6. בינתיים מכינים את הרוטב: טוחנים יחד את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 7. מוציאים מהתנור את תחתית תפוחי האדמה הזהובה, שופכים מעליה בצורה אחידה את רוטב העגבניות, מעליו את גבינת המוצרלה ואם רוצים תוספות שאוהבים ומחזירים לתנור ומכניסים ל- 10 דקות נוספות עד שהגבינה מבעבעת למעלה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים