נושאים חמים

פשטידת פסטה על המחבת

מה עושים עם פסטה מבושלת שנשארה במקרר? מוסיפים הפתעות שאתם יודעים שכולם אוהבים, מטגנים על מחבת מעט שמן זית ומקבלים מאפה שחום טעים וריחני

מאפה פסטה על מחבת (נמרוד סונדרס)
מאפה פסטה על מחבת (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • למחבת בקוטר 28 ס"מ:
  • 3 כוסות פסטה מבושלת וקרה
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3-4 עגבניות מגי (קטנות וטעימות) קצוצות גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 10 עלי זעתר או אורגנו טריים או כפית יבשים
  • 2 כפות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
  • 3 כפות פרמזן מגוררת
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת טפלון גדולה עם שמן זית ומטגנים את הבצל כ-8 דקות או עד שהוא מזהיב.
  • 2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות והשום ומערבבים יחד עוד 2-3 דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל (קחו בחשבון שהזיתים יוסיפו מליחות גם כן).
  • 3. מוודאים שיש עוד קצת שמן במחבת ומוסיפים את הפסטה עם הזיתים והאורגנו ומערבבים יחד.
  • 4. בשלב האחרון מוסיפים את הפרמזן והביצה הטרופה, מערבבים, מהדקים את התערובת בעזרת מרית ומניחים לכל המרכיבים להתגבש יחד למעין פשטידה.
  • 5. הופכים לצלחת ומחליקים חזרה למחבת. מגישים חם או בטמפ' החדר.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים