נושאים חמים

דגים מרוקאיים

מתכון לדגים ברוטב מרוקאי מעט פיקנטי עם פלפלים אדומים חריפים

בבושקה

מצרכים

  • 3-4 מנות
  • לדגים:
  • 3-4 יחידות פילה אמנון
  • מיץ מחצי לימון
  • קורט מלח
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן (רגיל או זית)
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
  • 4-5 עגבניות בשלות
  • שיניים קלופות מראש שום אחד
  • 1 צרור כוסברה, קצוץ גס
  • 1/2 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כוס מים
  • מלח לפי הטעם
  • 2-3 פלפלים אדומים יבשים חריפים (או 1-2 כפות פלפל שאטה גרוס)
  • 3 כפות שמן זית מעורבבות עם כפית גדושה פפריקה

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הדגים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון וזורים מעל מלח.
  • 2. מערבבים מעט, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
  • 3. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את רצועות הפלפל ומטגנים 2-3 דקות, עד שהתחילו להתרכך.
  • 4. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
  • 5. מוסיפים את שיני השום (השלמות) ומנמיכים את האש.
  • מוסיפים את הכוסברה, הפפריקה והכורכום.
  • 6. מוסיפים כוס מים ואת הפלפל החריף היבש, ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור בערך 20 דקות עד ששיני השום התרככו.
  • 7. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים לסיר את הדגים. יוצקים מעל את השמן המעורבב עם הפפריקה.
  • 8. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה בערך 10 דקות או עד שהדגים מוכנים. ניתן להכין לילה מראש. ניתן לעטר בעוד כוסברה טרייה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים