דג מרוקאי
מתכון לדגים ברוטב מרוקאי מעט פיקנטי עם פלפלים אדומים חריפים. צפו בסרטון המלמד איך להכין דג מרוקאי חריף וטעים וגללו למטה עבור המתכון המלא
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לדגים
- דג 3-4 יחידות פילה אמנון
- ½לימון סחוט למיץ
- קורטמלח לפי הטעם
לרוטב
- ¼כוסשמן רגיל או זית
- 1פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- 4עגבניות בשלות
- 1צרורכוסברה קצוץ גס
- ½כפיתכורכום שטוחה
- 1כףפפריקה מתוקה
- 1כוסמים
- מלח לפי הטעם
- 2פלפל חריף אדום (או 1-2 כפות פלפל שאטה גרוס)
- 3כפותשמן זית מעורבבות עם כפית גדושה פפריקה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה של דג מרוקאי
איך מכינים דג מרוקאי?
- 1שמים את הדגים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון וזורים מעל מלח.
- 2מערבבים מעט, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
- 3מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את רצועות הפלפל ומטגנים 2-3 דקות, עד שהתחילו להתרכך.
- 4פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
- 5מוסיפים את שיני השום (השלמות) ומנמיכים את האש. מוסיפים את הכוסברה, הפפריקה והכורכום.
- 6מוסיפים כוס מים ואת הפלפל החריף היבש, ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור בערך 20 דקות עד ששיני השום התרככו.
- 7מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים לסיר את הדגים. יוצקים מעל את השמן המעורבב עם הפפריקה.
- 8ממשיכים לבשל על להבה נמוכה בערך 10 דקות או עד שהדגים מוכנים. ניתן להכין לילה מראש. ניתן לעטר בעוד כוסברה טרייה.
- צפו בסרטון של שלבי הכנת דג מרוקאי:
שלבי הכנת דג מרוקאי/שני בריל