וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג מרוקאי

מתכון לדגים ברוטב מרוקאי מעט פיקנטי עם פלפלים אדומים חריפים. צפו בסרטון המלמד איך להכין דג מרוקאי חריף וטעים וגללו למטה עבור המתכון המלא

מתכון מאת: מערכת וואלה אוכל

40 דקות סה"כ,קל להכנה,4 יחידות,4 סועדים
דג מרוקאי. שני בריל,
ככה מכינים דג מרוקאי חריף - המתכון הכתוב בהמשך/שני בריל

מצרכים למתכון

  • לדגים

    • דג 3-4 יחידות פילה אמנון
    • ½לימון סחוט למיץ
    • קורטמלח לפי הטעם
  • לרוטב

    • ¼כוסשמן רגיל או זית
    • 1פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
    • 4עגבניות בשלות
    • 1צרורכוסברה קצוץ גס
    • ½כפיתכורכום שטוחה
    • 1כףפפריקה מתוקה
    • 1כוסמים
    • מלח לפי הטעם
    • 2פלפל חריף אדום (או 1-2 כפות פלפל שאטה גרוס)
    • 3כפותשמן זית מעורבבות עם כפית גדושה פפריקה

אופן ההכנה של דג מרוקאי

איך מכינים דג מרוקאי?

  • 1
    שמים את הדגים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון וזורים מעל מלח.
  • 2
    מערבבים מעט, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
  • 3
    מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את רצועות הפלפל ומטגנים 2-3 דקות, עד שהתחילו להתרכך.
  • 4
    פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
  • 5
    מוסיפים את שיני השום (השלמות) ומנמיכים את האש. מוסיפים את הכוסברה, הפפריקה והכורכום.
  • 6
    מוסיפים כוס מים ואת הפלפל החריף היבש, ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור בערך 20 דקות עד ששיני השום התרככו.
  • 7
    מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים לסיר את הדגים. יוצקים מעל את השמן המעורבב עם הפפריקה.
  • 8
    ממשיכים לבשל על להבה נמוכה בערך 10 דקות או עד שהדגים מוכנים. ניתן להכין לילה מראש. ניתן לעטר בעוד כוסברה טרייה.
  • צפו בסרטון של שלבי הכנת דג מרוקאי:
    שלבי הכנת דג מרוקאי/שני בריל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully