נושאים חמים

פרגית עם ירקות צלויים על פיתה

מתכון לפרגית צלוי שמומלץ להגיש על פיתה קלויה וירקות צלויים

עוף טוב פרגיות (יח
עוף טוב פרגיות (יח"צ , נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • עבור 3 מנות:
  • לפרגית:
  • 600 גרם פרגית עוף, משוטחת מעט לעובי 1 ס"מ בערך, אפשר לבקש מהקצב וחתוכה גס
  • 1 כף תערובת קייג'ון (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2-3 כפות שמן, לצריבת הפרגיות
  • לירקות:
  • 3 פלפלים (אפשר מצבעים שונים, למשל אדום, כתום וצהוב)
  • 1 חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לפיתה:
  • 3 פיתות
  • 3-4 כפות שמן זית
  • להגשה:
  • טחינה ביתית
  • מעט פטרוזיליה קצוצה גס

אופן ההכנה

  • 1. הירקות: חוצים את הפלפלים לאורך ומסירים את הליבה. מניחים בקערה יחד עם טבעות החציל, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים היטב. צולים על מנגל 2-3 דקות מכל צד עד התרככות, או לחלופין מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות 20 דקות או עד ריכוך. שומרים בצד בטמפ' החדר.
  • 2.הפיתות: פותים את הפיתות לרוחבן לקבלת שתי פרוסות, משמנים מברישים בשמן זית וקולים על המנגל דקה או עד הזהבה קלה.
  • 3.הפרגית: מערבבים בצלחת שטוחה את השמן הרגיל, תערובת הקייג'ון ומלח ופלפל. מניחים את נתחי העוף בתערובת התבלינים והופכים כך שכל הנתחים יכוסו בה.
  • 4. מוציאים את הפרגיות מתערובת התיבול וצורבים אותן על מנגל לוהט 3-4 דקות מכל צד לחלופין, ניתן לצלות במחבת פסים.
  • 5.ההגשה: מסדרים על חצאי הפיתות הקלויות מפרוסות מהחצילים והפלפלים. מניחים מעליהם את הפרגית ומוסיפים מעל מעט טחינה ביתית ופטרוזיליה קצוצה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים