נושאים חמים

עראייס מעורב ירושלמי

תבשיל מעורב ירושלמי בתוך חצאי פיתה. הכל יחד עובר צליה על המנגל או צריבה על מחבת פסים. תענוג אמיתי

עוף טוב מעורב (יח
עוף טוב מעורב (יח"צ , נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • בור 3-5 מנות
  • שמן זית
  • בצל בינוני, קלוף ופרוס דק
  • 1/2 כפית אבקת קארי
  • 1/2כפית כמון או כורכום טחון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 200 גרם פרגית עוף, חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם כבדי עוף, מנוקים וחתוכים לפרוסות
  • 100 גרם לבבות, מנוקים מהחלק העליון וחתוכים גס
  • 100 גרם טחול עוף (רשות. ניתן להמיר ב- 150 גרם נוספים של כבדים ולבבות)
  • 3 פיתות

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים בהכנה בבית: במחבת עם שמן זית שמים מטגנים את הבצל במחבת מעל להבה גבוהה כ-8 דקות תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב.
  • 2. מוסיפים את כל התבלינים כולל המלח והפלפל, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לקערה.
  • 3. מוסיפים עוד מעט שמן זית למחבת וכשהיא לוהטת מניחים בה את חלקי העוף (באזורים שונים, ככה שכולם יקבלו מנת חום הגונה). צורבים אותם היטב 2 דקות מצד אחד ואז מקפיצים חצי דקה נוספת עד שהתבשלו כמעט לחלוטין. מכבים את האש ומעבירים את המעורב לקערה יחד עם הבצל המטוגן. מערבבים ונותנים לתערובת להתקרר מעט.
  • 4. חוצים את הפיתות וממלאים אותן במעורב (חשוב לא למלא יותר מדי כדי לא לקרוע את הפיתות).
  • 5. ממשיכים על המנגל: מזלפים על הפיתות שמן זית משני הצדדים. צורבים על החלק הכי חם של המנגל 1-2 דקות מכל צד עד קבלת סימני גריל. מעבירים לחלק פחות לוהט של המנגל וצולים עוד 1-2 דקות נוספות, תוך כדי שמקפידים להפוך כל חצי דקה, עד שהפיתה פריכה. מגישים מיד עם טחינה ועמבה.
  • 6. אם ממשיכים בהכנה בבית: מזלפים על הפיתות שמן זית משני הצדדים. צורבים במחבת פסים או מחבת רגילה 1-2 דקות מכל צד עד הזהבה קלה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-7-8 דקות או עד שהפיתות פריכות. מוציאים ומגישים מיד.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים