וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוסקה מגלילות חצילים

רות אוליבר

10.3.2011 / 14:23

רות אוליבר משדרגת את מאפה השכבות המסורתי לקראת ארוחת יום שישי ומכינה גלילות חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות

יח"צ - חד פעמי

חומרים:
2-3 חצילים בגודל בינוני פרוסים לאורכם לפרוסות דקות
מעט מלח
כף סוכר
פלפ שחור גרוס

למלית:
תרסיס שמן קנולה
3 שיני שום קצוצות
500 גרם בשר טחון
1/2 צרור פטרוזיליה
2-3 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
1 כפית ראס אל חנות
1 ביצה

לרוטב עגבניות:
2-3 כפות שמן זית (אפשר להחליף בתרסיס שמן)
2-3 שיני שום
1 כף סוכר
מלח
1 קופסה של עגבניות מרוסקות


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים כדי שיווצרו בתנור אדים.

2. מכינים את החצילים: מתיזים על החצילים שמן קנולה משני הצדדים, מסדרים על תבנית שטוחה בשכבה אחת, מפזרים מלח, פלפל וסוכר מכניסים לתנור ל-10 דקות ולאחר מכן מקררים.

3. מכינים את הרוטב: מתיזים מעט תרסיס שמן זית בסיר, שיני שום קצוצות, סוכר, מלח ועגבניות מרוסקות ומניחים על האש.

4. מוסיפים חצי כוס מים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מבשלים כ- 5 דקות תוך כדי רתיחה. טועמים מתקנים יוצקים על החצילים.

5. מכינים את הבשר: מתיזים שמן קנולה על המחבת ומיד את הבשר טחון מטגנים עד שהבשר מחליף צבע ולא נותרו נוזלים במחבת. מוסיפים שום וראס אל חנות. ממערבבים מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור. מערבבים ומורידים מהאש.

6. מעבירים לקערה מוסיפים פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה (אפשר להמיר בכוסברה) וביצה, מקררים מעט.

7. משמנית תבנית בספריי שמן. ממלאים את החצילים: שמים מעט מהמילוי בקצה התחתון בעזרת כף ומגלגלים לגליל. מסדרים את החצילים בתבנית ויוצקים את הרוטב מעל החצילים.

8. אופים כ- 30 דקות בחום 180 מעלות, מקררים מעט מפזרים פטרוזיליה ומעט מלח גס ומגישים.

צילום, הפקה ועריכה: ivp - בית הפקות מקוון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully