הקיץ בשיאו וזהו זמן מושלם לגלידה מרעננת וקרה. אין כאן צורך במכונת גלידה, ועדיין מתקבלת גלידה ביתית טעימה וקלה במיוחד להכנה. במתכון נעשה שימוש ביוגורט כבשים ובדובדבנים וליצ'י שנמכרים היום בשפע. אתם מוזמנים להכין את הגלידה עם היוגורט שאתם אוהבים ועם כל פרי רך שעולה על רוחכם.
ארטיק יוגורט ודובדבנים
חומרים ל-6 ארטיקים:
1/2 ליטר יוגורט כבשים
1/2 כוס דובדבנים טריים
1/2 כוס ליצ'י קלופים
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
1. שוטפים ומוציאים את החרצנים מהליצ'י והדובדבנים.
2. מעבירים את כל החומרים למערבל וטוחנים מספר פולסים, אפשר להשאיר חתיכות פרי קטנות לא טחונות.
3. טועמים. אם הטעם חמצמץ מידי לטעמכם, הוסיפו עוד כף דבש.
4. מעבירים את התערובת לתבניות גלידה מפלסטיק (עולות גרושים) או לכוסות פלסטיק חד פעמיות ובהם תוקעים מקל ארטיק באמצע.
5. מקפיאים ללילה ונהנים מגלידה בריאה וטעימה למחרת.
לבלוג של אולגה יסובסקי - אפונים