וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נפלאות שמן האבוקדו

רוני מנדלמן פורת

23.10.2013 / 11:02

עונת האבוקדו בעיצומה, אבל דווקא שמן אבוקדו שנמצא על המדף כל השנה, נותר בצל. זה הזמן לחשוף את השמן המשובח שאידיאלי לטיגון ותיבול ויש גם מתכונים

לא נורא, מחר נקנה עוד אבוקדו. אחת הפרסומות הלוהטות והמצליחות של שנות ה-80 , הפכה את האבוקדו ללהיט בארוחות משפחתיות ובסנדביצ'ים של הילדים בבית הספר. עם השנים נפתחו מסעדות מקסיקניות ודרום אמריקאיות, מסעדות סושי ומאכלי בריאות והאבוקדו הפך לחובה בכל מטבח.

האבוקדו כשלעצמו, מכיל ויטמין אי בשפע, נוגדי חימצון ושומן חד ורב בלתי רווי, מה שהופך אותו לאידיאלי לשמן. שמן אבוקדו בכבישה קרה שומר על ערכיו התזונתיים, הוא מרוכז מאוד בטעמו ולכן חסכוני - שימוש בכף של שמן אבוקדו מקבילה לשלוש כפות של שמן אחר. נקודת העישון של השמן עומדת על כ- 225 מעלות, מה שהופך אותו לאידיאלי לטיגון.

שימוש בשמן אבוקדו מתאים בכל מנה שמשלבת אבוקדו ומצריכה שמן לתיבול. גם בטיגון עמוק של ירקות, עוף ובשר, שמן אבוקדו יעשה עבודה נהדרת ובריאה יותר. רוצים לגוון את התיבול של המוקפץ שלכם? לא רק שמן שומשום מתאים למשימה, אלא גם שמן אבוקדו ובכמות קטנה מאוד.

אבוקדו. ShutterStock
חובה בכל מטבח/ShutterStock

תעודת זהות: שמן אבוקדו

ממה הוא עשוי: אבוקדו

מה טעמו: כשל אבוקדו, אך בגלל טעמו המרוכז הוא מתוק יותר.

התהליך שעובר: כבישה קרה אבל יש גם שמן אבוקדו מזוכך.

יתרונות: הרכב חומצות השומן הוא מיטבי, עיקרו חומצות שומן חד בלתי רווי (בדומה לשמן זית) , ומכיל גם קצת אומגה 3. ההרכב גורם לו להיות אנטי-דלקתי ולכן רצוי. השמן מכבישה קרה מכיל גם כלורופיל (לכן צבעו ירוק)

חסרונות: יקר , הטעם שנוי במחלוקת.

היכן לשמור: בטמפרטורת החדר.

כמה זמן נשמר: נשמר לתקופות ארוכות בטמפרטורת החדר, בדומה לשמן זית.

כמות צריכה מומלצת: כמה שפחות.

אופני שימוש: בשמן מכבישה קרה אפשר לתבל סלטים או להוסיף לתבשילים. עם השמן המזוכך ניתן גם לטגן.

נקודת עישון: בשמן המזוכך גבוהה מאד- 249 מעלות צלסיוס. בשמן אבוקדו מכבישה קרה נקודת העישון נמוכה יותר ורצוי לא לטגן בו.

מחיר: 40-54 שקל ל-500 מ"ל.

מנות עם שמן אבוקדו. נמרוד סונדרס
לאטקס זוקיני ועדשים שחורות/נמרוד סונדרס

לטקעס זוקיני ועדשים שחורות בשמן אבוקדו

מתכונים של שף אסי לוי, ויינברג וביצ'יקלטה בר, תל אביב.

מרכיבים ל-10 לטקעס


ללטקעס: (10 יחידות נאות)
2 זוקיני גדולים מגוררים וסחוטים מנוזלים
בצל סגול קלוף, מגורר וסחוט מנוזלים
כוס עדשים שחורות מבושלות ומסוננות היטב
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה
2 פרוסות לחם לבן ישן מפורר
כף קינמון / בהרט
כף שמן אבוקדו
200 מ"ל שמן אבוקדו לטיגון

לטחינת יוגורט:
1/2 כוס טחינה גולמית מלא
1/2 כוס יוגורט בקרה
שן שום קצוצה
כף טימין קצוץ
מלח
פלפל
2 כפות שמן אבוקדו

להגשה:
פלח לימון


אופן ההכנה:
1 מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומערבלים עד שנוצרת טחינה סמיכה אבל נוזלת.

2. במידה שהתערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט מים ומערבלים.

3. מערבבים את מרכיבי הלטקעס בקערה עד שהופכים לתערובת אחידה.

4. מעבירים למסננת ומכניסים למקרר לשעה לניקוז נוזלים.

5. מחממים מחבת רחבה ומוסיפים 200 מ"ל שמן אבוקדו.

6. מחממים את השמן. יוצקים בעזרת כף קציצות במחבבת ומועכים קלות בערת מזלג.

7. מטגנים משני הצדדים עד שמזהיב, סופגים עם נייר סופג

8. מגישים עם טחינת היוגורט ופלח לימון.

מנות עם שמן אבוקדו. נמרוד סונדרס
סביצ'ה מוסר ים קריבי/נמרוד סונדרס

סביצ'ה מוסר ים קריבי עם שמן אבוקדו ואבקת ווסאבי

השמן כאן משמש כתבלין משלים לאבוקדו הטרי ותחליף לשמן זית

מרכיבים: (ל-4 סועדים)
400 גרם פילה מוסר ים או בורי נקיים מעור ואידרות חתוך לקוביות של חצי סנטימטר
מיץ מלימון ליים
1 כף גרידת ליים
1 אבוקדו בשל קלוף וחתוך לקוביות
1 מנגו קשה חתוך לקוביות
חצי צרור כוסברה מופרדת לעלים (בלי גבעולים)
4 כפות שמן אבוקדו
רבע כפית אבקת ווסאבי
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1. בקערה שמים את הדג עם מיץ מליים אחד, מעסים את הדג ועד שמשנה צבעו ללבן.

2. מוסיפים לקערה מנגו, אבוקדו, כוסברה מלח ופלפל

3. מערבבים קלות ומעבירים לקערת הגשה.

4. מזלפים שמן אבוקדו ומפזרים אבקת ווסאבי. מגישים.

מנות עם שמן אבוקדו. נמרוד סונדרס
סורבה אבוקדו/נמרוד סונדרס

סורבה אבוקדו מזוייף הכי טעים שיש

בברזיל מכינים גלידת אבוקדו מרק אבוקדו ועוד מנות נועזות על בסיס אבוקדו. כאן מדובר בסורבה מהיר שמכינים ממש לפני ההגשה ושמן האבוקדו מוסיף למרקם חלק ונימוח ולטקסטורה של סורבה.

מרכיבים:
6 אבוקדו בשלים
מיץ מליים אחד
גרידה מליים אחד
חצי כוס סירופ סוכר
2 כפות שמן אבוקדו
3 עלי בזיליקום
3 עלי נענע
180 מ"ל שמנת מתוקה
10 קוביות קרח

להגשה
מלח ים
שמן אבוקדו


אופן ההכנה:
1. מקלפים את האבוקדו ומכניסים לכלי אטום. מכניסים למקפיא לארבע שעות.

2. אחרי ארבע שעות מעבירים את האבוקדו ושאר המרכיבים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה.

הגשה: מוזגים לכוסיות מרטיני, מקשטים במלח ים ונתזים של שמן אבוקדו.

עוד מתכונים עם אבוקדו:
הירוקים: 3 מתכוני אבוקדו
איך בוחרים, מטפלים ושומרים אבוקדו
מתכון לרביולי ריקוטה במרק אבוקדו

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully