וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

העוגה הזו הולכת לשבור את שיאי העונג

שילוב אולטימטיבי של שוקולד, גבינת מסקרפונה ודובדבני אמרנה מבטיח אנחת הנאה קולנית במיוחד

בראוניז גבינה ושוקולד. נמרוד סונדרס
בראוניז שוקולד, גבינה ודובדבנים/נמרוד סונדרס

כשחג השבועות הולך ומתקרב, לא נותר אלא להיכנע לעוד עוגת גבינה מפתה. אבל העוגה הזו הולכת לשבור את שיאי העונג - שילוב אולטימטיבי של שוקולד, גבינת מסקרפונה ודובדבני אמרנה מבטיח אנחת הנאה קולנית במיוחד, ראו הוזהרתם! ושום מילה על כמה זה משמין, כי זו בהחלט הישורת האחרונה לפני שנפצח בדיאטת טרום בגדי הים.

יש לשמור את העוגה במקרר. טעמה ומרקמה ישתבחו מיום ליום. אם תצליחו להגיע למצב שתאכלו ממנה גם חמישה ימים אחרי, מובטחת לכם הנאה צרופה.


כל מתכוני שבועות של וואלה! אוכל

בראוניז מסקרפונה אמרנה

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה

30 דקות עבודה,שעתיים וחצי סה"כ,דרגת קושי בינונית,תבנית מלבנית 20X30 ס"מ
בראוניז גבינה ושוקולד. נמרוד סונדרס
בראוניז גבינה ושוקולד

מצרכים למתכון

  • לשכבת הבראוניז

    • 200גרםשוקולד מריר איכותי
    • 200גרםחמאה
    • 250גרםסוכר (כוס ורבע)
    • 3ביצים L
    • 120גרםקמח (כוס פחות 2 כפות)
    • קורטמלח
  • לשכבת הגבינה:

    • 150גרםסוכר (3/4 כוס)
    • 2ביצים L
    • 400גרםמסקרפונה
    • כפיתתמצית וניל
  • לסיום:

    • 120גרםדובדבני אמרנה (או דובדבנים טריים מגולענים)

אופן ההכנה

איך מכינים בראוניז מסקרפונה אמרנה?

  • 1
    מכינים את שכבת הבראוניז: ממיסים את השוקולד על בן-מארי.
  • 2
    בקערת מיקסר מרככים את החמאה ו-250 גרם סוכר.
  • 3
    כשהמסה הופכת בהירה מוסיפים 3 ביצים שלמות בהדרגה, כאשר לאחר כל ביצה שנוספה מערבבים להטמעה. מקציפים למסה תפוחה ובהירה.
  • 4
    ממשיכים להקציף במהירות נמוכה תוך הוספת השוקולד המומס (שהתקרר קצת בינתיים).
  • 5
    מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים פנימה את הקמח והמלח. חשוב לא להפריז בערבוב ולשמור על תנועות קיפול עדינות לקבלת תערובת אוורירית.
  • 6
    משטחים 3/4 מכמות התערובת על התבנית. את היתר שומרים לשכבה העליונה.
  • 7
    מכינים את שכבת הגבינה: לתוך קערת מיקסר מכניסים את גבינת המסקרפונה ו-150 גרם הסוכר הנותר ומרככים היטב.
  • 8
    מוסיפים את שתי הביצים שנותרו יחד עם הווניל וממשיכים לערבל קלות עד לקבלת מסה הומוגנית וחלקה.
  • 9
    יוצקים את בלילת הגבינה על שכבת השוקולד. אל חשש - הבלילה נוזלית והיא לא תחדור את שכבת השוקולד המוצקה.
  • 10
    לשכבה העליונה: את יתרת מסת השוקולד מכניסים לשק זילוף ומזלפים נקודות ביד חופשית מעל בלילת הגבינה. למי שאין שק זילוף ניתן להשתמש במזלג קטן שנטבל בתערובת בכמויות קטנות ולהניח בעדינות נגיעות של מסת שוקולד מעל בלילת הגבינה.
  • 11
    מפזרים במרחקים שווים את הדובדבנים כך שכל חתיכה תרוויח אחד לפחות. בעזרת קיסם שקצהו מעט רטוב עוברים מעל נקודות מסת השוקולד ויוצרים מעין "נוצות". פעולה זו מיועדת גם כדי להעניק מראה של שיש מלמעלה אך גם כדי שנקודות מסת השוקולד הכבדות לא ישקעו פנימה.
  • 12
    אופים כ-40 -45 דקות במרכז תנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
  • 13
    בתום האפייה מצננים היטב בתוך התבנית כשהיא מונחת על רשת צינון. מכניסים למקרר למנוחה של 3 שעות לפחות (מוטב ללילה) ורק אז מתנפלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully