וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הר געש שוקולדי ב-10 דקות הכנה

יש רגעים שכל מה שצריך זה וולקנו שוקולד ביתי נוטף שוקולד חם להעלאת המורל. הכנתו אורכת רק עשר דקות ואינה מצריכה מיומנות מיוחדת. אכילתו תארך עוד פחות מזה, אבל מה שבטוח, הטעם הממכר ילווה אתכם הרבה אחרי

וולקנו שוקולד ומרשמלו

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה

10 דקות עבודה,70 דקות סה"כ,קל להכנה,8 סועדים
עוגת שוקולדד חמה, וולקנו. ShutterStock
וולקנו שוקולד ב-10 דקות הכנה. פינוק להעלאת מצב הרוח

מצרכים למתכון

  • ל-6-8 כלים קרמיים גבוהים המיועדים לאפיה בתנור

    • 220גרםשוקולד מריר
    • 250גרםחמאה (חתוכה לקוביות)
    • 4ביצים
    • 1חלבון
    • 100גרםסוכר (1/2 כוס)
    • 30גרםקמח מנופה (3 כוסות)
  • ל-6-8 כלים קרמיים גבוהים המיועדים לאפיה בתנור

    • 220גרםשוקולד מריר
    • 250גרםחמאה (חתוכה לקוביות)
    • 4ביצים
    • 1חלבון
    • 100גרםסוכר (1/2 כוס)
    • 30גרםקמח מנופה (3 כוסות)
  • לקישוט

    • מרשמלו
    • קקאו
    • סירופ פטל או סירופ פירות יער
  • לקישוט

    • מרשמלו
    • קקאו
    • סירופ פטל או סירופ פירות יער

אופן ההכנה

איך מכינים וולקנו שוקולד ומרשמלו?

  • 1
    מחממים את השוקולד והחמאה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות (פעמיים-שלוש) תוך ערבוב בין לבין עד להמסה מלאה וקבלת מרקם חלק ומבריק.
  • 2
    מחממים את השוקולד והחמאה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות (פעמיים-שלוש) תוך ערבוב בין לבין עד להמסה מלאה וקבלת מרקם חלק ומבריק.
  • 3
    בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר כ-8-10 דקות, במהירות בינונית- גבוהה, עד לקבלת מסה תפוחה מאד (פי ארבע) בעלת צבע בהיר.
  • 4
    בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר כ-8-10 דקות, במהירות בינונית- גבוהה, עד לקבלת מסה תפוחה מאד (פי ארבע) בעלת צבע בהיר.
  • 5
    לתוך מסת הביצים מזלפים באיטיות את תערובת השוקולד המומס תוך המשך עירבול במהירות איטית.
  • 6
    לתוך מסת הביצים מזלפים באיטיות את תערובת השוקולד המומס תוך המשך עירבול במהירות איטית.
  • 7
    מוסיפים את הקמח המנופה, בשתי פעמים ומקפלים לתוך תערובת הביצים והשוקלד בעזרת לקקן עד שנטמע. חשוב לא לערבב מדי את המסה כדי לא להפיל אותה.
  • 8
    מוסיפים את הקמח המנופה, בשתי פעמים ומקפלים לתוך תערובת הביצים והשוקלד בעזרת לקקן עד שנטמע. חשוב לא לערבב מדי את המסה כדי לא להפיל אותה.
  • 9
    משמנים 6-8 קערות קרמיות קטנות המיועדות לאפיה. יוצקים לכל אחת 110-130 גרם (לפי הגודל), או כשני שליש גובה הכלי.
  • 10
    משמנים 6-8 קערות קרמיות קטנות המיועדות לאפיה. יוצקים לכל אחת 110-130 גרם (לפי הגודל), או כשני שליש גובה הכלי.
  • 11
    מכניסים למקפיא לשעה לפחות.
  • 12
    מכניסים למקפיא לשעה לפחות.
  • 13
    מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מניחים את הכלים הקטנים בתוך תבנית אפיה עמוקה, כשהם לא נוגעים האחד בשני, ואופים כ-15 דקות, עד להיווצרות קרום ושוליים חזקים ויציבים.
  • 14
    מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מניחים את הכלים הקטנים בתוך תבנית אפיה עמוקה, כשהם לא נוגעים האחד בשני, ואופים כ-15 דקות, עד להיווצרות קרום ושוליים חזקים ויציבים.
  • 15
    מוציאים מהתנור ומצננים דקה- שתיים. הופכים את הכלי בעדינות על צלחת הגשה, מניחים מרשמלו למעלה ומפזרים אבקת קקאו. מזלפים מעט סירופ פטל מעל.
  • 16
    מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. הופכים את הכלי בעדינות על צלחת הגשה, מניחים מרשמלו למעלה ומפזרים אבקת קקאו. מזלפים מעט סירופ פטל מעל.
  • 17
    חורצים את המאפה ומשתוממים מן הלבה הנשפכת מתוכו יחד עם המרשמלו שנמס איתה.
  • 18
    חורצים את המאפה ומשתוממים מן הלבה הנשפכת מתוכו יחד עם המרשמלו שנמס איתה.
  • 19
    טיפ: את הוולקנו ניתן להכין מראש ולשמור במקפיא עד חודש ימים כשהוא לא אפוי, להוציא כשעה לפני האפיה לטמפ' החדר ולאפות כמצויין כאן. אחרי שנאפה מומלץ לאכול מיד.
  • 20
    טיפ: את הוולקנו ניתן להכין מראש ולשמור במקפיא עד חודש ימים כשהוא לא אפוי, להוציא כשעה לפני האפיה לטמפרטורת החדר ולאפות כמצויין כאן. אחרי שנאפה מומלץ לאכול מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully