וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כנאפה אמיתית, שלב אחר שלב

עודכן לאחרונה: 7.1.2024 / 7:39

כנאפה טובה באמת לא חייבים לקנות בשוק, אפשר גם להכין בבית. בואו נלמד איך עושים זאת נכון צעד אחר צעד

מתכון לכנאפה אמיתית/מערכת וואלה!

בימינו כל מצרכי הכנאפה מצויים בכל עיר, רק צריכים לחפש במעדניות ובסופרים את שערות הקדאיף ואת מי הוורדים, והגבינה המסורתית יכולה להתחלף בריקוטה ללא מלח שמאוד מזכירה את המקור. אחרי פעם אחת לא תאמינו כמה קל להכין כנאפה בבית.

כנאפה מסורתית אמיתית

מתכון מאת: מסעדת הכנאפה, מערכת וואלה! אוכל

20 דקות עבודה,40 דקות סה"כ,קל להכנה,4 סועדים
כנאפה ביתית. ShutterStock
כנאפה מסורתית אמיתית

מצרכים למתכון

  • לסירופ

    • כוססוכר
    • כוסמים
    • כפיתמי ורדים (אפשר גם פחות, לפי הטעם)
  • לכנאפה

    • 100גרםחמאה (אפשר גם מרגרינה)
    • 250גרםאטריות קדאיף
    • 350גרםריקוטה ללא מלח

אופן ההכנה

איך מכינים כנאפה מסורתית אמיתית?

  • 1
    מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר (לרתיחה עדינה) את הסוכר עם המים עד שהנוזל מסמיך מעט.
  • 2
    כשהנוזל מסמיך מעט, מוסיפים את מי הוורדים. מערבבים ומסירים מהאש.
  • 3
    מכינים את הכנאפה: מוזגים למחבת גדולה את החמאה ומעליה משטחים את אטריות הקדאיף (את האטריות יש להדק לתחתית כך שהשומן יעלה מעל ויכסה אותן).
  • 4
    מסדרים את הגבינה בצורה אחידה על אטריות הקדאיף ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה (יש לסובב את הכנאפה מדי פעם בתוך המחבת בכדי שתתבשל באופן שווה מכל הצדדים).
  • 5
    אחרי רבע שעה הופכים את הכנאפה על המחבת (או על צלחת הגשה) כך שהגבינה כעת בתחתית.
  • 6
    יוצקים מעל את הסירופ שהכנו ומגישים.
    משטחים את אטריות הקדאיף במחבת עם חמאה/אפיק גבאי
    מפזרים מעל האטריות את הגבינה/אפיק גבאי
    הופכים על הצד של הגבינה ומגישים/אפיק גבאי
  • עוד באותו נושא:
  • כנאפה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully