וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ננסי ברנדס חוגג עצמאות

1.12.2009 / 14:00

לכבוד יום העצמאות הרומני החלטנו להשתלט על מתכוני העם ולשחרר את הקלסיקות של מסעדת חיים נלו הוותיקה

צ'ורבה

חומרים:
1.5 ק"ג בשר בקר למרק חתוך לקוביות (רצוי שפונדרה)
3 עגבניות בשלות
מיץ לימון משני לימונים
מלח לפי הטעם
300 גרם אורז
1 פלפל מתוק אדום חתוך לקוביות
1 פלפל מתוק צהוב חתוך לקוביות
1-2 שורש פטרוזיליה מגורר על פומפייה
1 שורש סלרי מגורר על פומפייה כולל גבעול ועלים קצוצים בנפרד
2 גזרים
1 בצל גדול קצוץ
2 פלפל שאטה יבש שבור לשניים
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:
1. מרתיחים סיר עם מים. מכניסים את חתיכות הבשר, מבשלים כ-7 דקות. מוציאים החוצה ושוטפים. מעבירים את הבשר לסיר אחר עם מים רותחים ומבשלים אותו כשעה וחצי.

2. מוסיפים את הירקות ולאחר חצי שעה נוספת של בישול מוסיפים את יתר המרכיבים של התבשיל למעט האורז, פלפל שאטה והפטרוזיליה הקצוצה.

3. לאחר כעשרים דקות נוספות של בישול מוסיפים את האורז, מתקנים תיבול, ומבשלים לרבע שעה. טועמים, מתקנים תיבול, מפזרים מעל פלפל שאטה ופטרוזיליה קצוצה.

ממליגה

חומרים:
1 כוס קמח תירס
1/2 כוס חלב 3% שומן
שתיים וחצי כוסות מים קרים (מהברז)
50 גרם חמאה
מעט מלח
מומלץ להשתמש בפולנטה מתוצרת איטליה/ארגנטינה

אופן ההכנה:
1. מערבבים מים וחלב בסיר על הכיריים על אש בינונית ומוסיפים מיד את יתר החומרים. בעזרת כף עץ מערבבים היטב (יש לערבב במשך כל זמן הבישול) עד לקבלת מרקם של דייסה סמיכה.

2. יוצקים את הממליגה לצלחת גדולה מרכזית או מחלקים למנות.

3. ניתן להניח מעט חמאה מעל המנה בזמן ההגשה.

קבב רומני קלאסי

חומרים:
חצי קילו בשר שפונדרה טחון
חצי קילו בקר פלדה טחון
7-8 שיני שום כתושות
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה מומסות בחצי כוס מים פושרים
כפית אורגנו

לרוטב שום:
200 גרם שום טרי כתוש
כף שמן
חצי כפית מלח
1 פלפל חריף קצוץ
חצי כוס סודה

אופן ההכנה:
1. את הבשר הטחון מערבבים עם כל המרכיבים למעט הסודה לשתייה המומסת. את הסודה המומסת יוצקים בהדרגה תוך כדי ערבוב. משאירים את הבשר במקרר למשך לילה שלם.

2. לאחר הלילה מערבבים שוב ויוצרים קבבים.

3. מערבבים את חומרי רוטב השום יחד.

4. צולים את הקבב על גריל בחום הכי נמוך שיש תוך סיבוב מתמיד עד שהכול צלוי היטב.

הרומנים אוכלים את הקבבים ללא שום תוספת, למעט רוטב שום. אך אם חשקה נפשם בתוספת מומלץ להגיש חמוצים רומניים וצ'יפס או תפוח אדמה אפוי בתנור.

פלפלים ממולאים

חומרים:
6 פלפלים אדומים
6 פלפלים צהובים
1.8 ק"ג בשר טחון (עד 15 אחוז שומן)
4 בצלים גדולים קצוצים
ליטר ציר עוף
ליטר מים
280 גרם רסק עגבניות

למילוי:
מעט שום למי שאוהב
400 גרם אורז שטוף ומסונן
3-4 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות
חצי כוס שמן
2 ביצים
חצי כוס קמח
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד לשקיפות במחבת, מסננים ומקררים בצד.

2. בקערה מכינים את מילוי הפלפלים: מערבבים יחד את הבשר, האורז, הבצל המטוגן, 120 גרם רסק עגבניות וביצים. ממליחים ומפלפלים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

3. להכנת הרוטב: מחממים בסיר את ציר העוף וחצי ליטר מים. מוסיפים את הרסק שנשאר, ממליחים ומפלפלים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש להמשך הכנת הרוטב (למי שאוהב ניתן להוסיף 2-3 עלי דפנה). הרוטב מוכן כשהוא הופך לסמיך מעט.

4. להכנת הממולאים: חותכים את הקצה של הפלפל (בצד העלה) לפתח הדחיסה של הבשר. מנקים את הפלפלים מגרעינים ודוחסים פנימה את המילוי. ממלאים את הפלפלים היטב ונותנים לחלק מהמילוי לגלוש החוצה מפתח הפלפל.

5. טובלים את פתח הפלפל שממנו מציץ הבשר במעט קמח (לשמור על איחוד המילוי בתוך הפלפל). מסדרים את הפלפלים בסיר נמוך ורחב כשפתח הפלפל כלפי מעלה. מסביב יוצקים את הרוטב שהכנו, מוסיפים עוד חצי ליטר מים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן נותנים לממולאים להתבשל כשעה וחצי על הגז על אש נמוכה.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

פריצות הדרך, הטיפולים ומה צופן העתיד? כל מה שצריך לדעת על סוכרת

בשיתוף סאנופי

פפאנש - גביניות רומניות מטוגנות עם רוטב דובדבנים מתוק חמוץ

חומרים ל-8 מנות:
1/2 ק"ג גבינת טוב טעם 0% שומן
300 גרם קמח תופח
2 חב' סוכר וניל
קורט מלח
4 ביצים
כף תמצית וניל
כף תמצית רום
קונפיטורת דובדבנים
גבינת שמנת של פעם 27% שומן
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
1. מפוררים בגסות את הגבינה בקערה עמוקה. מוסיפים קורט מלח, תמצית וניל, תמצית רום ו- 4 ביצים.

2. מקפלים הכול בעדינות ומוסיפים כ-200 גרם קמח. ממשיכים לקפל בעדינות עד יצירת בלילה גסה (רצוי שישארו גושים של גבינה בבצק לטובת הטקסטורה הסופית).

3. בודקים את רמת הדביקות ומוסיפים קמח על פי הצורך. שמגיעים לבצק דביק ולא נוזלי מוסיפים את סוכר הווניל, מערבבים פעם אחרונה ומעבירים לתפיחה במקרר למשך כ- 4 שעות בכלי מכוסה בניילון נצמד.

4. לאחר ההתפחה בוצעים כדורי בצק בגודל של כדור טניס ומעבירים לציפוי בכלי עם קמח. לאחר מכן, מכדררים את הבצק ויוצרים בעזרת האגודל חור במרכז.

5. מעבירים לצלחת וחוזרים על הפעולה. בנוסף מכינים גם מעט כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג שישמשו כמכסים לפפאנש.

6. מעבירים את הפפאנש לטיגון בשמן עמוק רותח על אש קטנה שיש לטיגון איטי עד הזהבה (כ- 7 דקות על כל צד). להגשה, מניחים על צלחת יחידת פפאנש, במרכז החור מניחים כדורון מטוגן ומעטרים בנדיבות בשמנת חמוצה וקונפיטורת דובדבנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully